
Sairaanhoitaja (AMK), verkko-opinnot
Sairaanhoitajana olet hoitotyön osaaja. Tehtävänäsi yhteiskunnassa on tukea yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä määrittämään, saavuttamaan ja ylläpitämään terveyttään. Sairaanhoitajana osaat toteuttaa ja kehittää hoitotyötä, joka on terveyttä edistävää ja ylläpitävää, sairauksia ehkäisevää ja parantavaa sekä kuntouttavaa.
Valmistuttuasi toimit itsenäisesti hoitotyön asiantuntijana hoitaessasi potilaita ja toteuttaessasi lääketieteellistä hoitoa. Autat ihmistä kohtaamaan sairastumisen ja vammautumisen sekä tuet häntä kuoleman lähestyessä. Toimit yhteistyössä eri ammattiryhmien kuten lääkäreiden, fysioterapeuttien ja sosiaalityöntekijöiden kanssa.
Voit työskennellä terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja muissa hoitolaitoksissa, ensihoitoyksiköissä, lääkäriasemilla, terveysalan järjestöissä ja itsenäisenä yrittäjänä sekä digitaalisissa palveluympäristöissä, toteuttaen ja kehittäen hoitotyötä.
Sairaanhoitajan ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu ammattihenkilö. Tutkinnon suorittanut voi hakea Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta virallista oikeutta harjoittaa sairaanhoitajan ammattia.
Opiskele tutkinto osittain verkkototeutuksena
Sairaanhoitajakoulutuksen verkkototeutuksessa suoritat kaikki teoriaopinnot verkko-opiskelumenetelmiä käyttäen. Luokka- ja simulaatioharjoitukset suoritat ammattikorkeakoulun tiloissa lähiopetuksena, ja opintoihin kuuluvan harjoittelun harjoittelupaikalla.
Verkko-opiskelu voi sisältää aikataulutettua kontaktiopetusta, ryhmätyöskentelyä ja itsenäistä opiskelua. Kontaktiopetus toteutuu päivä- ja iltaopetuksena.
Millaista verkko-opiskelu on? Tutustu opiskelijoiden kokemuksiin: Henriikka ja Marja opiskelevat sairaanhoitajiksi verkossa – ja pitävät sen tuomasta vapaudesta
Sairaanhoitajakoulutuksen opintojen sisältö
Sairaanhoitaja (AMK) -opintojen laajuus on 210 op ja suunniteltu kesto 3,5 vuotta. Opinnot muodostuvat seuraavasti:
Ydinosaaminen 180 op
- Hoitotyön kieli- ja viestintäopinnot
- Sosiaali- ja terveysalan sekä hoitotyön tieteelliset perusteet
- Asiakkaan kohtaaminen ja hoitotyön perusteet työelämässä
- Terveyden edistäminen ja asiakkaan omahoidon tukeminen sekä ohjaus moniammatillisesti
- Osallisuutta ja hyvinvointia tukeva hoitotyö asiakkaan elämänkaaren eri vaiheissa
- Kansansairauksia sairastavan hoitotyö, tiedonhallinta ja päätöksenteko
- Uudistuvat digitaaliset sosiaali- ja terveysalan palvelut ja hoitotyön johtaminen
- Ammattitaitoa edistävä harjoittelu 90 op, josta opinnäytetyö on 15 op
Laajentava osaaminen 30 op
- vapaasti valittavat ja vaihtoehtoiset suuntavat opinnot
Suuntaavilla ja vapaasti valittavilla opinnoilla voit valita kulloinkin tarjolla olevista opintojaksoista 30 opintopistettä sinua kiinnostavia hoitotyön osa-alueiden opintoja. Suuntaavia opintoja on esimerkiksi
- akuutti- ja tehohoidon,
- sisätauti-kirurgisen,
- perioperatiivisen,
- gerontologisen,
- mielenterveys- ja päihdehoitotyön,
- lasten, nuorten ja perheen hoitotyön ja
- palliatiivisen hoitotyön alueelta.
Kaikkia näitä suuntaavia opintoja ei ole välttämättä aina tarjolla, vaan tarjonta ja vaihtoehdot riippuvat muiden muassa opiskelijoiden kiinnostuksesta ja valinnoista.
Opiskelu on käytännönläheistä ja harjoittelu on kiinteä osa opintoja. Luokka- ja simulaatioharjoituksissa opit perustaidot, jonka jälkeen siirryt harjoitteluun aidoissa hoitotilanteissa ja -tiloissa. Lisäksi opinnot sisältävät luento-, verkko- ja itsenäistä opiskelua. Opiskelu tapahtuu pääosin suomen kielellä, mutta käytämme paljon englanninkielistä opiskelumateriaalia.
Monipuolisia uramahdollisuuksia
Sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa monipuoliset kansalliset ja kansainväliset työuramahdollisuudet. Kokemuksen kartuttua ja lisäkoulutuksen myötä voi saada myös erityistehtäviä hoitotyössä. Voit esimerkiksi pitää itsenäisesti sairaanhoitajan vastaanottoa, suorittaa lisäkoulutusta vaativia toimenpiteitä, erikoistua johonkin hoitotyön erityisaihepiiriin, vaikkapa haavahoidon asiantuntijaksi, ja olla mukana kehittämässä siihen liittyvää toimintaa työyhteisössä.
Joissakin tapauksissa sairaanhoitajan työ voi olla muutakin kuin asiakastyötä, esimerkiksi järjestöissä sairaanhoitaja voi toimia hoitotyön asiantuntijana erilaisissa suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.
Tutustu myös: Jos olet kiinnostunut yhteisöllisestä opiskelusta Loimaan tai Uudenkaupungin seudulla, alueen työnantajat ja opintoyhteisö tarjoaa tukea sairaanhoitajan verkko-opintoihin hakeutuville. Lue lisää Novidan nettisivuilta.
Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea
Oona, sairaanhoitajaopiskleija, kertoo opiskelijaelämästään ja opiskelusta monimuotokoulutuksessa Taitteessa-sarjassa. Seuraa Oonan ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme:
Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:
kevään yhteishaku 15. - 30.3.2023.
Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.
Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista.
Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.
Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.
Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on
- kesän polkuopintohaku 24.7. - 4.8.2023 klo 15.00
Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen.
Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat
ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.
Voit osoittaa kielitaitosi osallistumalla
avoimen AMK:n suomen kielen näyttökokeeseen.
Suomen kielen näyttökokeita järjestetään keväisin ja syksyisin, löydät tarkemmat aikataulut edellä olevasta linkistä. Näyttökokeet järjestetään Turun AMK:n Kupittaan kampuksella.