
Hyvä elämä
Ihmisten hyvinvointia uhkaavat tänä päivänä esimerkiksi terveydenhuollon saatavuus, mielenterveysongelmat, yksinäisyys ja eriarvoisuus.
Teemme töitä, jotta elämä muuttuvassa maailmassa olisi mahdollisimman hyvää. Kehitämme ihmisläheisiä ratkaisuja ja palveluita yhdessä kumppaniemme kanssa. Luomme sujuvaa ja elämyksellistä arkea. Tuloksemme näkyvät kaikkialla aina hyvinvoinnista ja turvallisista kodeista merkitykselliseen taiteeseen ja kulttuuriin.
Hyvä elämä on yksi neljästä strategisesta teemastamme.
Näitä tutkimme ja kehitämme

Taiteen hyvinvointi-vaikutukset

Mielenterveys

Terveysteknologia

Sosiaalinen osallisuus

Työhyvinvointi ja johtaminen

SOTE-palvelujärjestelmä

Hyvä elämä rakentuu toisten ihmisten ja luonnon kunnioittavasta kohtaamisesta sekä yhteiseen hyvään osallistumisesta. Edistämme kokonaisvaltaista hyvinvointia monialaisessa yhteistyössä. Yhdessä luomme merkityksellistä elämää kaikille, esimerkiksi taiteen keinoin.
Anna-Mari Rosenlöf
Erityisasiantuntija, Kulttuurihyvinvoinnin tutkimusryhmän vetäjä
Tutustu työmme tuloksiin
-
Mediatiedote
Uusi sovellus auttaa lapsia valmistautumaan sairaalakäyntiin
Turun ammattikorkeakoulun johtamassa kansainvälisessä hankkeessa kehitettiin sovellus, joka antaa lapsille ja heidän perheilleen mahdollisuuden vierailla virtuaalisesti sairaalassa sekä tutustua erilaisiin tiloihin, toimenpiteisiin ja laitteisiin. Sovellus voi auttaa lasta…
-
Mediatiedote
Päikkärit festareilla – Turun AMK ja Mieli ry tuovat Ruisrockiin palautumista ja lepoa kaikille aisteille
Viime kesänä suurta suosiota nauttinut Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ideoima päikkärikontti palaa Ruisrockiin. Tänä vuonna Turun AMK tuo Ruissiin entistäkin isomman palautumiskeitaan, jossa on mahdollista palautua ja lepuuttaa aistejaan…
-
Mediatiedote
Turun AMK kehittää Turun seudun liikennettä tasa-arvoisemmaksi
Turun ammattikorkeakoulun johtamassa kansainvälisessä hankkeessa edistetään tasa-arvoisempaa ja kestävämpää kaupunkiliikennettä Suomessa, Unkarissa, Kreikassa, Italiassa, Tšekissä ja Ranskassa. Liikenteen suunnittelussa ja päätöksenteossa ei aina oteta riittävästi huomioon haavoittuvien väestöryhmien,…