Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.4.2016
Tiina Stenman

Koulutuksen aikana luodaan verkostoja

Turun AMK:ssa kevään yhteishaku päättyy 6.4.2016 klo 15. Toimi siis nopeasti ja hae koulutukseen! Sosiaali- ja terveysalan kliinisen asiantuntijan koulutus uudistuu syksyllä. Painotus koulutuksessa on jatkossa syövän hoidossa. Oman osaamisesi syventäminen voi avata uusia ovia urapolullasi, kuten kävi Tiina Stenmanille.

Teksti: Saija Vanhanen, viestintävastaava

Tiina Stenman suoritti 2013 sairaanhoitaja (ylempi AMK) -tutkinnon kliininen asiantuntija koulutuksesta.

- Opinnoissa parasta oli oman osaamisen syventäminen ja näin jälkeenpäin ajatellen itseen tutustuminen ja sen oikean kiinnostuksen kohteen löytyminen, Stenman tunnustaa.

- Ensi syksystä osaamisen kehittämisessä keskitytään syövän hoitoon. Syventävät opinnot tukevat kliinistä asiantuntijaosaamista ja kehittämisosaamista sekä osaamisen johtamista ja sen soveltamista, kertoo YAMK-tutkinnon koulutusvastaava Katja Heikkinen.

Asiantuntijana uusille urille

Stenman työskentelee tällä hetkellä VSSHP:n Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksessa perehdytys- ja koulutuskoordinaattorina. Se on aivan uusi toimenkuva koko sairaanhoitopiirissä ja vielä kokeilussa.

- Tämän lisäksi työskentelen Turun ammattikorkeakoulussa sivutoimisena tuntiopettajana akuuttihoitotyön saralla.

Hän on tehnyt myös sairaanhoitajan töitä valmistumisen jälkeen, mutta lisäopinnot ja asiantuntija- sekä opetustehtävät ovat pikkuhiljaa syrjäyttäneet varsinaisen kliinisen hoitotyön.

- Opintojen aikana haastoin itseni opettamisen osalta, kun osallistuin moniammatilliseen opetusprojektiin osana opintoja. Siitä syttyi palo opetustyötä kohtaan, jota lähdin pienin askelin seuraamaan.

Kolme vuotta valmistumisen jälkeen Stenman on toiminut opetushoitajana, koulutussuunnittelijana ja liki kaksi vuotta sivutoimisena opettajana.

- Innostuin niin opetustyöstä ja oppimisesta, että opiskelin pedagogiset opinnot sekä näyttötutkintomestarin pätevyyden. Näin ollen nyt kolme vuotta valmistumisen jälkeen olen akuuttihoidon asiantuntijatyössä sairaalassa ja samalla kulkemassa kohti unelmaani opettajan työtä.

- Koulutukseen hakeutuvalle haluan sanoa, että YAMK:n kautta saa paljon hyviä kontakteja, uusia uramahdollisuuksia sekä oppii tuntemaan itseään paremmin, Stenman innostaa.

Toimitaan yhteistyössä työelämän kanssa

Stenman toteaa, että kliininen asiantuntijuus on tuonut hänelle laajemman ymmärryksen hoitotyöstä kaiken kaikkiaan.

- Tähän koulutuksessa pyritään, kuten myös työelämän käytäntöjä kehittävässä opinnäytetyössä, Heikkinen toteaa.

- Silloin opiskelijalla olisi valmistuttuaan valmiudet toimia itsenäisesti alan kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä tai esimiestehtävissä.