Sivu päivitetty 12.6.2019
tradenomi

Avoimen AMK:n erillishaussa hyväksytyt

Jos sinut hyväksytään tutkinto-opiskelijaksi, saat tiedon hyväksymisestä sähköpostilla valintojen tulosten julkistamisen jälkeen. Tulokset julkaistaan viimeistään 30 päivän kuluttua hakuajan päättymisestä. Näet tilanteesi myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.

Toimi näin (kevään 2019 haku)

  1. Ota opiskelupaikka vastaan hyväksymiskirjeessä mainittuun päivään mennessä Oma Opintopolku -palvelussa.
  2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi seuraavalle lukukaudelle Oma Opintopolku-palvelussa samalla kun otat opiskelupaikan vastaan. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta alempana.

Opiskelijanumero vaihtuu (kevään 2019 haku)

Tutkinto-opiskeluoikeutesi alkaa 1.8.2019 ja opiskelijanumerosi vaihtuu elokuun aikana. Saat opintotoimistosta ilmoituksen sähköpostitse, kun uusi opiskelijanumerosi on voimassa. Vanha Avoimen AMK:n roolisi päättyy 31.07. Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta, mutta siitä ei tarvitse välittää, koska sama käyttäjätunnus pysyy voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu. Tarvittaessa voit vaihtaa salasanan osoitteessa id.turkuamk.fi.

Sinun pitää ilmoittautua seuraavan lukukauden opintojaksototeutuksille uudella opiskelijanumerollasi, jotta saat arvosanat oikealle opiskelijanumerollesi ja pääset Optimassa ko. toteutusten kansioihin. Vanhalla opiskelijanumerolla suoritettujen opintojaksototeutusten Optima-kansiot häviävät näkyvistä heinäkuun lopussa. Jos jatkat kesken jääneiden opintojen suorittamista sen jälkeen, sinun pitää ilmoittautua ko. toteutukselle uudelleen uudella opiskelijanumerolla. Tarvittaessa ota yhteyttä Optima-tukeen optima@turkuamk.fi.

Turun Avoimen AMK:n opintosuorituksesi hyväksiluetaan automaattisesti uudelle opiskelijanumerolle, joten sinun ei tarvitse hakea erikseen niiden hyväksilukemista. Hyväksilukujen kirjaamisessa voi olla viivettä, mutta syyskuun aikana kaikki suoritukset pitäisi näkyä uudella opiskelijanumerollasi.

Avoimen väylän kautta valittuna jatkat opintoja vähintään toisesta opintovuodesta eteenpäin. Olethan tarvittaessa yhteydessä ennen opintojen alkua opinto-ohjaajaan tai opintotoimistoon saadaksesi lisätietoja opintojen aloituksesta.

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös koskee myös erillishakuja. Lisätietoja https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/yhteishaku/korkeakoulujen-yhteishaku/yhden-paikan-saannos/

Tutustu myös uuden opiskelijan oppaaseen.

Poissaolo-oikeus

Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

1) suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;

2) on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai

3) on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Poissaolon lakiperusteisuuden todentavat dokumentit tulee toimittaa Hakijapalveluihin ( https://turkuamk.e-lomake.fi/lomakkeet/287/lomake.html ) sähköisesti heti kun ilmoittaudut poissaolevaksi.