Sivu päivitetty 16.2.2018
Avoin_AMK_uusi_etusivukuva.jpg

Avoin ammattikorkeakoulu

  • Haluatko kehittää ammattitaitoasi tai päivittää osaamistasi?
  • Suunnitteletko hakevasi ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi?
  • Vai haluatko opiskella omaksi iloksi?

Avoimessa AMK:ssa voit opiskella tutkintoihin kuuluvia opintojaksoja. Tutkintoa avoimen AMK:n kautta ei voi suorittaa, mutta jos myöhemmin haet tutkinto-opiskelijaksi, voit hakea hyväksilukua avoimessa AMK:ssa suorittamillesi opinnoille ja lyhentää näin varsinaista opiskeluaikaa.

Opintoja voit suorittaa kolmella eri tavalla:

Opiskelutapa määräytyy opiskeltavan alan/opintojakson mukaan.

 

Opintotarjonta

Näytä lisää

Avoimessa AMK:ssa voit suorittaa opintoja joko:

  • tutkinto-opiskelijoiden ryhmän mukana (opetus pääsääntöisesti päiväaikaan) tai
  • avoimen AMK:n erillisopintojaksoilla (opetus iltaisin avoimen omissa ryhmissä tai verkossa).

KEVÄÄN 2018 ILTA- JA VERKKO-OPINTOTARJONTA AVOIMEN AMK:N OMISSA OPISKELIJARYHMISSÄ:

OPINTOJAKSO OP AIKATAULU
Englannin tukikurssi 3 op TÄYNNÄ
Digitaalinen markkinointi 5 op Monimuoto-opetus 6.3.2018 - 17.4.2018.
Katso tarkempi aikataulu linkin takaa.
Taloushallinto 5 op Monimuoto-opetus 7.2.2018-31.3.2018.
Suomalainen elämä, arki ja yhteiskunta 5 op Verkko-opetus huhti-toukokussa 2018.
SYKSY 2018    
Kulttuurisensitiivinen ja yhteisöllinen työ 5 op Monimuoto opetus syksyllä 2018

Kevään opintotarjontaa päivitetään syksyn aikana. Muutokset mahdollisia.

Tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä suoritettavat opintojaksot (opetus pääsääntöisesti päiväaikaan):

Kulttuuriala
Sosiaali,-terveys- ja liikunta-ala
Tekniikan ja liikenteen ala
Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
Yhteiset opinnot

YAMK-opintojaksot (HUOM! vaaditaan soveltuva alempi korkeakoulututkinto)

Haluatko suorittaa ensimmäisen vuoden opinnot tutkinto-opiskelijoiden ryhmän mukana? Tutustu myös polkuopintoihimme .

Tai haluatko syventää aikaisempaa osaamistasi tai oppia uutta? Tutustu monimuoto-opintoina toteutettaviin korkeakouludiplomeihin .

Ilmoittautuminen

Näytä lisää

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin ilmoittaudutaan opintojakson yhteydessä ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen yksittäisiin opintojaksoihin tapahtuu sähköisellä lomakkeella . Lomake avautuu uuteen selainikkunaan. Rekisteriselosteeseen voit tutustua täällä.

Ennen opintojakson alkua lähetetään osallistujille sähköpostitse infokirje, jossa on tarkemmat tiedot opintojakson käytännön järjestelyistä. Opintojakso peruuntuu, mikäli sille ei ole ilmoittautunut riittävää määrää opiskelijoita. Peruuntumisesta tiedotetaan ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen polkuopintoihin ja korkeakouludiplomeihin:

Polkuopinnot

Korkeakouludiplomit

Opintomaksut ja peruutusehdot

Näytä lisää

Yksittäiset opintojaksot:

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa on maksullista. Yksittäisiä opintojaksoja suorittaessaan opiskelija voi valita kahdesta eri maksuvaihtoehdosta:

  1. 15€/ opintopiste, eli esimerkiksi 5 op:n laajuinen opintojakso maksaa 75€. Opinnoista laskutetaan ilmoittautumisten perusteella, ei siis suoritettujen opintopisteiden perusteella.
  2. lukukausimaksu 200€, jolla voi suorittaa rajoittamattoman määrän opintoja yhden lukukauden aikana (esim. syyslukukausi tai kevätlukukausi).

    Opintomaksun lisäksi opiskelijalle saattaa aiheutua kustannuksia opintojaksolla käytettävästä opintomateriaalista. Joillakin opintojaksoilla peritään ns. materiaalimaksua tai virallista tutkintokorttimaksua. Näistä erityistapauksista ilmoitetaan aina erikseen.

Mahdollinen peruutus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen opintojakson alkua alla olevalla lomakkeella. Sen jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme järjestelykuluina 50€/opintojakso. Jos peruutus tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, veloitamme koko opintomaksun.Opintojakson opettajalle tehtyä ilmoitusta ei hyväksytä, vaan peruutus on tehtävä oheisella lomakkeella. TE-toimiston kielteinen päätös ei oikeuta maksun peruutukseen. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmistathan osallistumismahdollisuutesi TE-toimistosta ennen opintoihin osallistumista.

Polkuopinnot ja korkeakouludiplomit:

Opintokokonaisuuksissa on käytössä lukukausimaksu, joka on 200€ lukukaudessa. Maksun suuruus riippuu koulutukseen käytetyistä lukukausista. Esimerkiksi vuoden kestävät opinnot maksavat 400€ jne. Katso tarkemmat tiedot sekä opintokokonaisuuskohtaiset peruutustiedot polkuopintojen ja korkeakouludiplomien sivuilta.

Voit peruuttaa osallistumisesi mille tahansa avoimen AMK:n toteuttamalle opintojaksolle oheisen lomakkeen kautta. Peruuta osallistumisesi tästä.

Tutkinto-opiskelijat

Näytä lisää

Turun ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijat voivat ilmoittautua opiskelijaksi Turun AMK:n avoimeen ammattikorkeakouluun vain avoimen AMK:n omille iltaisin tai verkossa järjestettäville toteutuksille. Tutkinto-opiskelijat hyväksytään kurssille viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, mikäli tilaa riittää. Jos sinulle on epäselvää voitko osallistua, ota yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon.

Muihin opintoihin kuten tutkinto-opiskelijoiden ryhmien mukana suoritettaviin opintoihin tai polkuopintoihin Turun AMK:n tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua avoimen AMK:n kautta.