Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.5.2016
Sukanparsintaa Kätilöopiston kalliolla 1920-luvulla

200 vuotta täyttävä kätilökoulutus juhli kätilöpäivillä

Suomalainen kätilökoulutus täyttää 200 vuotta tänä vuonna. Kätilökoulutuksen valtakunnallista juhlaa vietettiin 3.5. Juhlassa julkaistiin asiantuntijajulkaisu ”Koulutettu kätilö kanssasi 200 vuotta”. Samassa yhteydessä olivat Suomen Kätilöliitto ry:n järjestämät Kätilöpäivät 2016.

Juhlassa käytiin läpi kätilökoulutuksen historiaa, nykyisyyttä ja mietittiinpä vähän tulevaakin. Kutsuvierastilaisuutena pidetyn juhlaseminaarin avasi sosiaali- ja terveysministeriön edustaja Marjukka Vallimies-Patomäki.

Turun yliopiston professori Kirsi Vainio-Korhosen esitelmöi kätilötyön ammatillistumisesta Suomessa 1700-luvulla.

– Onkin hienoa, että juhlat ovat täällä Turussa, sillä ensimmäinen laillistettu kätilö oli turkulainen, Vainio-Korhonen hymyili.

Professori Mika Gissler Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoi, että imeväiskuolleisuus on laskenut 20 prosentista 2 promilleen.

Tukholman Karolinska Institutetin professori Anna Hjelmstedtin esitteli kätilökoulutuksen kehitystä ja tulevaisuutta, Turun AMK:n ja Yrkeshögskolan Novian kätilöopiskelijoilla oli puheenvuoro sekä Oulun ammattikorkeakoulun lehtori Ulla Paananen visioi kätilökoulutuksen tulevaisuutta.

Juhlavuoden kunniaksi ilmestyi asiantuntijajulkaisu ”Koulutettu kätilö kanssasi 200 vuotta”. Julkaisu jaettiin juhlavieraille.

Lisää aiheesta voit lukea pian ilmestyvästä Aurinkolaivasta.