Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.12.2016

Turussa suunnitellaan yrittäjyyskilpailu Global Entrepreneur Awards Suomen-osakilpailua

Turussa järjestetään Global Student Entrepreuner Awards (GSEA) Suomen-osakilpailu 7.-8.2.2017. Järjestäjänä toimii Turun AMK:n BisnesAkatemian väki ja liiketalouden yksikkö. Suomen-osakilpailun voittajat pääsevät aikanaan kisaamaan Euroopan-osakilpailuun, joka järjestetään seuraavan kerran Frankfurtissa Saksassa.

Suomen-osakilpailun suunnittelua jatkettiin, kun GSEA-kisajärjestäjien puheenjohtaja Miranda Barrett vieraili Turussa joulukuun alussa.

Turun AMK:n osalta kaikki alkoi viime vuonna, kun yrittäjäopiskelijamme Lina Toivonen ja Irina Nurmi selvittivät tiensä Suomen- ja Euroopan-osakilpailuista eteenpäin, ja kisasivat lopulta GSEA-finaaleissa Bangkokissa.

- Kilpailujen jälkeen meille BisnesAkatemiaan tuli ehdotus vastuulliselta järjestäjätaholta USA:sta siitä, että toimisimme isäntinä ja emäntinä vuoden 2017 Suomen-osakilpailussa. Luonnollisesti tämä on suuri kunnia ja sopimus allekirjoitettiin marraskuussa, kertoo koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander Turun ammattikorkeakoulusta.

Järjestäjien puheenjohtaja Miranda Barrett, (Vice President, External Engagement) vieraili Turussa 2.12.  Päivän aikana tutustuttiin Turun ammattikorkeakouluun ja vaihdettiin ajatuksia tulevasta yhteistyöstä.

Miranda Barrett kävi tutustumassa mahdollisiin kilpailupaikkoihin yhdessä BisnesAkatemian valmentaja Kari Juhalan sekä Osuuskunta INNOA:n opiskelijoiden Julius Rantasen, Emmi Savolaisen ja Sakari Kuuskosken kanssa.

- Barret vieraili samalla sekä BisnesAkatemiassa että Yrityskiihdyttämössä, toteaa lehtori Kari Juhala Turun AMK:sta.

Euroopan-osakilpailun yhteistyökumppaneita on jo tässä vaiheessa kartoitettu laajasti opiskelijayrittäjien voimin, opiskelija Varpu Anderssonin johdolla.

- Mukaan erilaisin resurssein ovat lupautuneet jo mm. Varsinais-Suomen Yrittäjät, Turku Science Park, Turun kaupunki, Teknologiakiinteistöt, Mauno –ravintola ja Boost, iloitsee Varpu Andersson.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava ja Jaana Kallio-Gerlander, koulutus- ja tutkimuspäällikkö
Kuvat: Sanni Koskimies, kansainvälisten asioiden assistentti