Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.12.2017

VSSHP, Novia ja AMK yhteistyössä

Ruotsinopettaja Ann-Katrin Tyni-Nummelin on Turun ammattikorkeakoulusta mukana uudentyyppisessä ruotsin kielen opetuksessa. Suomenkieliset sairaanhoitajat oppivat simuloiduissa tilanteissa käyttämään ruotsia hoitotilanteissa. Uusi menetelmä on saanut hyvää palautetta.

Kuvassa vas. Anne Tyni-Nummelin ja sairaanhoitajat Taina Jankari TYKSin neurokirurgiselta osastolta ja Tiina Lehtonen sydänosastolta.

Ruotsinopettaja Ann-Katrin Tyni-Nummelin on tyytyväinen uudenlaiseen kurssiin. Ensimmäisen kerran ruotsia opetettiin nyt simulaation kautta sairaanhoitajille. Käytännössä Novian ruotsinkieliset opiskelijat esittivät potilaita ja sairaanhoitajat saivat opettajalta hoitotilanteessa tukea sanavarastoonsa.

– Palaute on ollut todella hyvä ja olen iloisesti yllättynyt tuloksista. Tämä on erilaista opettamista, valmentamista, ja aika haastavaakin. Kurssin suunnitteluun meni paljon aikaa, mutta kehitämme innoissamme tätä konseptia edelleen.

Kurssi on ollut pidetty ja opettajat saivat hyvää palautetta. Koulutusta suunnittelivat Sirpa Saarnio Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä, Michaela Jalava Noviasta ja Ann-Katrin Tyni-Nummelin Turun AMK:sta.

Noviasta, ruotsinkielisestä ammattikorkeakoulusta, oli mukana kolme potilasta esittänyttä opiskelijaa ja he ovat myös "varjostaneet" hoitajia työssään. Varjostuksessa opiskelijat pääsivät työpäivän aikana mukaan aitoihin hoitotilanteisiin ja saivat niissä käytännön kokemusta. Koulutuksessa oli myös kieliklinikkaosuus, jolloin perehdyttiin tarkemmin ruotsinkieliseen sanastoon.

Koulutukseen osallistui kaikkiaan 16 sairaanhoitajaa ja erinomaisen palautteen johdosta jatkoa seuraa ensi vuonna.