Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.12.2017

Nuorisopsykiatriaa ja lastensuojelua kehitetään yhteistyössä

Turun ammattikorkeakoulun ACUCARE-hanke on päätösvaiheessa. Hankkeessa kehitettiin nuorisopsykiatrian ja lastensuojelun yhteistyötä niin Virossa kuin Suomessakin. Hankkeen tuloksena syntyi moniammatillinen verkkokurssi sairaanhoitaja- ja sosionomiopiskelijoille.

Monet lapset ja nuoret, jotka ovat lastensuojelun erityispalvelujen piirissä, kärsivät mielenterveyden häiriöistä. Siksi on tärkeää, että heidän auttamisekseen tehdään moniammatillista yhteistyötä.

Yhteistyö jalkautuu koulutukseen

– ACUCARE-hankkeen tavoitteena on vahvistaa lastensuojelun ja psykiatrian välistä yhteistyötä ja turvata nopea ja oikea-aikainen apu lastensuojelupalvelujen piirissä oleville nuorille ja heidän perheilleen, yliopettajat Eeva Timonen-Kallio ja Mari Lahti toteavat.

Hankkeen tuloksena syntyi kaksi suomen- ja vironkielistä verkkokurssia. Ne kohdennetaan sairaanhoitaja- ja sosionomiopiskelijoiden perusopetukseen Suomessa ja Virossa.

Lastensuojelun moniammatillinen perhetyö -verkkokurssin tavoitteena on lisätä perhetyöntekijöiden psykiatrian tietotaitoa ja vahvistaa moniammatillista yhteistyötä. Moniammatillinen lastenkotityö –kurssin tavoitteena on lisätä psykiatrian osaamista ja integroida mielenterveyspalveluja lastensuojelun laitoshoitoon.

ACUCARE-hanke on Central Balticin rahoittama kehittämishanke vuosille 2016–2018.  Hanke toteutetaan yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Merikratos Oy:n, Tarton yliopiston, Tarton terveydenhoito-oppilaitoksen ja Tarton yliopistollisen sairaalan välillä.