Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.12.2017

Varainhankinta on käynnistynyt

Turun AMK:n varainhankinta tunnetaan nimellä Osaamisanti. Toiminta on alkanut hyvin, sillä innovatiiviseen työelämän kehittämiseen halutaan sijoittaa.

Sijoitukset kasvattavat alueen osaamispääomaa nyt ja etenkin tulevaisuudessa. Tämän tunnistaa Turun Kauppakamari, joka oli ensimmäinen iso lahjoittaja. Kauppakamari lahjoitti 40 000 euroa Turun ammattikorkeakoululle. Turun Sanomat on toinen iso lahjoittaja, joka tuki ammattikorkeakoulua 17.500 eurolla.

Saaduilla varoilla tuetaan ammattikorkeakoulun toimintaa ja tavoitteita.

– Kaikki lahjoitukset ovat tervetulleita. Olemme saaneet myös henkilöstön mukaan ja pienikin lahjoitus on arvokas, sanoo projektipäällikkö Katri Salonen.

Yli 850 euron lahjoituksen voi vähentää verotuksessa eli silloin voi tehdä niin sanotun lahjoitusvähennyksen.

Opetus-ja kulttuuriministeriö on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen yhteensä 24 milj. €. Vastinrahan osuus per AMK selviää vuoden 2018 lopussa. Vastinrahaan oikeutettu lahjoitus tulee osoittaa korkeakoulun kehittämiseen yleisesti.  

Yli 10 000 euron lahjoituksen voi kohdentaa myös suoraan koulutusalalle, joita Turun AMK:ssa ovat tekniikka, liiketoiminta, kulttuuri, sosiaali- ja terveysala.

– Turun Yrittäjät ry suhtautuu myönteisesti Osaamisantiin ja alueellinen yrityskontaktointi käynnistyy aktiivisemmin kevään aikana. Yrityksiin tullaan ottamaan yhteyttä sekä puhelimitse että yrityskäynneillä, kertoo Salonen.

Tutustu tarkemmin: www.osaamisanti.fi