Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.3.2018

Turun AMK:n katsastustoiminnan alustava sisäinen selvitys: Omavalvonta löysi ja korjasi vuonna 2015 puutteellista toimintaa katsastuspalveluissa.

Helmikuussa esitettiin mediassa epäilys virheellisestä toiminnasta ajoneuvo- ja kuljetustekniikan insinööriopintoihin liittyvässä katsastuspalvelussamme. Epäillyt virheet koskivat joidenkin maahantuotujen autojen rekisteröintikatsastuksia vuosina 2010–2015.

Turun ammattikorkeakoulu käynnisti välittömästi asiasta sisäisen selvityksen, joka on vielä kesken. Alustavasti selvityksessä on käynyt ilmi, että Turun ammattikorkeakoulun omavalvonnassa on vuonna 2015 havaittu puutteita tuontiautojen katsastusten kirjaamisessa. Tuontiautojen rekisteröintikatsastusten tiedot oli kirjattu jo ennen vuotta 2015 ohjeiden mukaisesti kansalliseen ajoneuvotietojärjestelmään (ATJ), mutta ammattikorkeakoulun sisäiseen tietojärjestelmään tietojen kirjaaminen ei ollut riittävän kattavaa. Omavalvonnassa löydetyt puutteet on korjattu välittömästi havainnon tekemisen jälkeen.

Turun AMK on toimittanut esitetyn ajanjakson aikana suoritetuista katsastustapahtumista Trafille lisätietoja. 

Sisäinen selvitys suoritetaan loppuun maaliskuun aikana. 

Lisätiedot:  
prosessin etenemisestä: koulutusjohtaja Juha Kontio, p. 050 385 4122
katsastustoiminnasta: koulutus- ja tutkimuspäällikkö Kristiina Meltovaara, p. 050 598 5884