Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2018

Kuvataiteen opinnäytetyö elää ajassa, kuvissa, tiloissa ja kirjoissa

Turun ammattikorkeakoulun kuvataiteen opinnäytetyö elää rohkeasti ajassa. Tänä keväänä kuvataiteen opinnäytetyöt nähdään samanaikaisesti kahdessa kiinnostavassa ympäristössä. Tuore opinnäytetöistä kertova Turun Piirustuskoulu NYT julkaisu kokoaa yksiin kansiin vuoden aikana valmistuneita kuvataiteen opinnäytetöitä jo kymmenettä kertaa.

Tänä vuonna taiteellisia opinnäytetöitä esitellään kootusti Forum Marinumissa ja Vartiovuorenmäellä tähtitornin vesisäiliössä. Turun Piirustuskoulu on toiminut vuodesta 1830, ja nyt on nähtävissä ensimmäistä kertaa mies- tai naismuistiin samanaikaisesti koko valmistuvan vuosikurssin monipuolinen taiteellinen kirjo.

Vieraile 24.4. avautuneessa näyttelyssä

Forum Marinum / Vartiovuoren tähtitornin vesisäiliö
20.5.2018 asti ti–su 11–19

Tutustu opinnäytetöihin Nytt.fi-sivustolla

Nytt.fi -sivustolla opintonsa päättävät kuvataiteilijat kertovat näkemyksiään taiteesta, taiteellisista opinnäytetöistään ja niihin liittyvistä prosesseista.
https://nytt.turkuamk.fi/

Turun piirustuskoulu NYT 2018 -vuosijulkaisu

Turun piirustuskoulu NYT -vuosijulkaisu on koonnut opinnäytetöitä yksiin kansiin jo 10 vuoden ajan. Vuoden 2018 julkaisun teemana on ”taide kohtaamispaikkana”. Julkaisu esittelee lukuvuonna 2017–2018 kuvataiteilija (AMK) ‑tutkinnolla valmistuvien opiskelijoiden teoksia ja ajatuksia taiteen tekemisestä.

Taiteellisissa ja niitä edeltävissä kirjallisissa opinnäytetöissä hahmotetaan omaa paikkaa taiteen kentällä. Se näkyy valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttelyssäkin esimerkiksi siten, yksi useita tekijöitä yhdistävä teema on saari.

Monesti kuvataidekoulutuksen merkitys omalle taiteen tekemiselle avautuu vasta myöhemmin. Alumnit kertovat vuosijulkaisussa esimerkiksi juuri siitä, millainen merkitys opiskeluvuosilla on ollut. Alumnien lisäksi julkaisussa on luettavissa kuvataiteen koulutuksen yhteistyökumppaneiden näkemyksiä taiteen ajankohtaisista kysymyksistä.

Lataa veloituksetta käyttöösi Turun piirustuskoulu NYT 2018.

TPK_2018_kansi.jpg

Tutustu myös aiempiin Turun piirustuskoulu NYT -vuosijulkaisuihin:

2017

piirustuskoulu2017_banneri.jpg

2016

piirustuskoulu2016_banneri.jpg

2015

piirustuskoulu_kansi.jpg