Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.5.2018

Senioreille luvassa toimintaa

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat ja opettajat järjestävät yhdessä Turun vanhus-neuvoston ja Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvoston kanssa toimintaviikon 14.-18.5.2018 kaikille supersenioreille. Luvassa on puheenvuoroja, neuvontaa ja yhdessäoloa Turun ja Kaarinan alueella.

Aloitustapahtumat järjestetään maanantaina Turun pääkirjastossa sekä tiistaina Kaarina-talossa klo 10-13. Molemmissa tapahtumissa päivän avaavat vanhusneuvostojen edustajat. Teemana päivien puheenvuoroissa on terveys, hyvinvointi ja turvallisuus, puhujat edustavat apteekkeja, pankkeja sekä sairaaloita ym.

− Viihtyvyyden takaamiseksi mukana on myös yhteislaulua opiskelijoiden säestyksellä sekä kahvitarjoilu molempina päivinä 100 kävijälle, kertoo lehtori Katariina Felixson.

Vinkkejä tietokoneen käyttöön ja tietoa hyvinvoinnista

Keskiviikkona järjestetään palveluohjauksen messut klo 10-13 Turussa Hansatorilla. Niihin osallistuvat järjestöt ja yritykset esittelevät toimintaansa kävijöille. Mukana on myös kansalaisen IT-tuki. Kävijät voivat ottaa oman tietokoneensa mukaan ja saada maksutta vinkkejä ja apua sen käyttöön paikan päällä. Lisäksi opiskelijat jakavat Hansan yritysten tarjouksia messukävijöille.

− Torstaina järjestetään klo 10-13 osallistavaa toimintaa Piikkiön seurakuntatalolla. Silloin tarjolla on tietoa ja yhteistoimintaa mm. hyvinvointiin ja liikuntaan liittyen. Kävijöille tarjotaan suolaista ja makeaa kahvin kera sekä, kuten hyvinvointiteemaan sopii, myös hedelmiä, hymyilee Felixson.

Uittamon lavalla on päivätanssit

Perjantaina klo 12-15 tapahtumaviikko huipentuu Uittamon lavalla järjestettäviin päivätansseihin. Tapahtumassa on myös toiminnallista ohjelmaa Turun kaupungin liikuntatoimen ja opiskelijoiden järjestämänä sekä omakustanteinen buffet. Superseniorit-yllätyskasseja on jaossa 300 kävijälle.