Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.5.2018

Gunilla Sjöberg nimitetty Aboan johtajaksi – AMK mukana kongressi- ja tapahtumapalveluyhtiössä

VTM Gunilla Sjöberg on nimitetty Aboa kongressi- ja tapahtumapalvelut Oy:n johtajaksi 16.4.2018 alkaen. Tieteellisten kongressien ja seminaarien toteuttamiseen erikoistunut Aboa perustettiin vuonna 2017, kun Turun yliopisto siirsi kongressitoimiston henkilökunnan ja toiminnot perustamaansa yhtiöön. Olemme mukana yhtiössä 5 prosentin omistuksella.

Aboan uusi johtaja Gunilla Sjöberg visioi yhtiön olevan tulevaisuudessa asiantunteva, ketterä ja dynaaminen täyden palvelun kongressi- ja tapahtumatoimisto. Aboalla on jo entuudestaan vankka kokemus niin kansallisten kuin kansainvälisten tieteellisten kongressien ja seminaarien suunnittelusta ja järjestämisestä.

– Tulemme tuottamaan uusia asiakaslähtöisiä palvelumuotoja, tapahtumakonsepteja ja myös kongresseille ja tapahtumille sopivia markkinointi- ja viestintäpalveluita. Pyrimme myös löytämään kustannustehokkaita tapoja käyttää modernia teknologiaa Aboan järjestämissä kongresseissa ja tapahtumissa, Sjöberg kertoo.

Sjöberg on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta ammattikorkeakoulu Arcadan viestintäpäällikkönä Helsingissä ja sitä aiemmin hän toimi Veritas-ryhmän viestintäpäällikkönä Turussa. Sjöbergillä on vankka kokemus viestinnästä, markkinoinnista, brändinhallinnasta sekä johtamisesta ja kehitystyöstä.

Toiminta laajenee

Aboan hallituksen puheenjohtajan, Turun yliopiston vararehtori Riitta Pyykön mukaan aktiivinen ja monipuolinen kongressi- ja tapahtumatoiminta on olennainen osa elävää kaupunkikulttuuria.

– Aboalla on tärkeä tehtävä tukea kaupungin tavoitetta asiantuntevalla kongressi- ja tapahtumaosaamisellaan ja samalla vahvistaa kaupungin vetovoimaa ei vaan kongressi- ja tapahtumapaikkana vaan myös innovaatioympäristönä ja kansainvälisenä korkeakoulukaupunkina, Pyykkö sanoo.

Sjöberg kertoo, että Aboan toiminta tulee jatkossa laajenemaan myös muiden tapahtumien kuin kansainvälisten tieteellisten kongressien suuntaan.

– Kongressit ja tapahtumat ovat tärkeitä verkostoitumisen kannalta, mutta hyvin toteutettu tapahtuma vahvistaa myös järjestäjätahojen brändiä, Sjöberg sanoo.

Yhteistyö tuo mahdollisuuksia

Aboan hallituksen jäsen, Turun AMK:n palvelujohtaja Sami Savolainen uskoo, että yhtiö voi madaltaa myös AMK:n kynnystä järjestää suurempia tilaisuuksia rakentuvalla kampusalueella. Opetushenkilöstön ei tarvitse itse huolehtia tilaisuuksien käytännön järjestelyistä, vaan tehtävät voidaan antaa yhteisen yhtiön hoidettavaksi. 

– Näkisin lisäksi, että AMK:n alan opiskelijat voisivat saada jatkossa nykyistä laajemmat tapahtumatoiminnan harjoittelu- ja oppimispuitteet, kun lähdemme rakentamaan yhteistyötä uuden yhtiön kanssa, Sami Savolainen toteaa. 

Aboa kongressi- ja tapahtumapalvelut osakeyhtiön omistavat Turun yliopiston UTU Holding Oy, Åbo Akademi, Turun kaupunki, Turun ammattikorkeakoulu Oy sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Aboan kotisivut löytyvät osoitteesta  http://aboaservices.fi

Kuva: Turun yliopisto / Hanna Oksanen.