Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.6.2018

Turun ammattikorkeakoulun hallituksen johdossa omat alumnit

Turun ammattikorkeakoulun yhtiökokous on nimennyt AMK:n hallitukseen uuden varapuheenjohtajan sekä yhden uuden jäsenen. Sekä puheenjohtaja että varapuheenjohtaja ovat nyt Turun AMK:n omia kasvatteja.

Uutena varapuheenjohtajana aloittaa kaupunginvaltuutettu Niina Ratilainen, joka ei aiemmin ole ollut mukana AMK:n hallituksessa. Tähän asti varapuheenjohtajana toiminut kansanedustaja Ilkka Kantola jatkaa hallituksen jäsenenä. Puheenjohtajana jatkaa palvelupäällikkö Niko Aaltonen.

– Olemme tiettävästi maan korkeakoulusektorilla harvinaisessa tilanteessa sikäli, että sekä hallituksen puheenjohtaja että varapuheenjohtaja ovat omia alumnejamme. Niko ja Niina ovat molemmat aktiivisia ja osallistuvia yhteiskunnallisia vaikuttajia, joiden monipuolista osaamista arvostamme, toteaa rehtori Vesa Taatila.

Niko Aaltonen on valmistunut Turun AMK:sta tradenomiksi vuonna 2002 ja toimii Turun kaupunkiympäristötoimialan palvelupäällikkönä. Hän on toiminut valtakunnallisen Tradenomiliiton hallituksen puheenjohtajana 10 vuotta, vaikuttanut Alkavan hallituksessa sekä ollut mukana Turun kaupungin päätöksenteossa useissa luottamustehtävissä, kuten Turun kaupungin kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana. Niko on myös Turun kaupunginhallituksen jäsen.

Niina Ratilainen on valmistunut ympäristösuunnittelijaksi vuonna 2012 ja työskentelee Varsinais-Suomen liitossa suunnittelijana maakunnan edunvalvonnan tehtävissä. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Luomuliiton edunvalvontajohtajana sekä eduskunnassa kansanedustajan avustajan tehtävässä. Luottamustehtävissä Niina on toiminut muun muassa Turun kaupunginvaltuustossa valtuustoryhmän puheenjohtajana sekä lukio- ja ammattiopetusjaoston varapuheenjohtajana.

Turun AMK:n uudeksi hallituksen jäseneksi nimettiin Senior Vice President, Human Resources Marja Salenius-Ranki Elomatic Oy:stä. Elomatic on Turun AMK:n pitkäaikainen yritysyhteistyökumppani.

Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus:

  • Hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen (palvelupäällikkö, Turun kaupunki)
  • Hallituksen varapuheenjohtaja Niina Ratilainen (kaupunginvaltuutettu, Turun kaupunki)
  • Hallituksen jäsen Ilkka Kantola (kansanedustaja)
  • Hallituksen jäsen Tero Haapala (opiskelija, Turun AMK)
  • Hallituksen jäsen Mari Lahti (lehtori, Turun AMK) 
  • Hallituksen jäsen Jari Niemelä (apulaiskaupunginjohtaja, Salon kaupunki)
  • Hallituksen jäsen Riitta Pyykkö (vararehtori, Turun yliopisto)
  • Hallituksen jäsen Marja Salenius-Ranki (Senior Vice President, Human Resources, Elomatic Oy) 
  • Hallituksen jäsen Pekka Sundman (johtaja, Turun kaupunki)

Hallituksen esittelijänä toimii rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila ja sihteerinä palvelujohtaja Sami Savolainen.

Kuvassa Niina Ratilainen puhumassa valmistujaisjuhlassa keväällä 2016.