Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.9.2018

Alumni Anna Kortteen työ esillä Habitare-messujen Protoshop-näyttelyssä

Turun ammattikorkeakoulusta kesäkuussa valmistuneen muotoilijan, Anna Kortteen, pieniin kylpyhuoneisiin suunniteltu minimalistinen säilytysratkaisu Interface oli osana Habitare-sisustusmessujen Protoshop-näyttelyä, joka toimii muotoilijoiden ja yritysten yhteisöfoorumina.

Kuva: Johanna Kinnari, A-lehdet 
Teksti: Heta Laiho

Interface on keraaminen laatta, joka toimii kannakkeena säilyttimen, pyyheliinan tai peilin ripustamisessa. Idean pieniin tiloihin soveltuvasta säilytysratkaisusta Korte sai noin vuosi sitten globaalin liiketoiminnan kurssilla. Yhtenä lähtökohtana Kortteella oli tutkia minimalistista tyylisuuntausta ja lisäksi hän haastatteli lähipiiriään heidän tarpeistaan ja toiveistaan koskien kylpyhuoneen säilytystä.

– Prosessissa ei ollut toimeksiantajaa, joten sain kunnolla revitellä ja inspiroitua. Lopulta asiat loksahtivat, ja sain idean keraamisesta laatasta, joka toimii käyttöliittymänä eri toimintojen välillä, Korte sanoo.

Protoshop on kymmenettä kertaa järjestettävä näyttely, johon valitaan vuosittain 10-12 uutta prototyyppiä tai tuoteideaa. Tuotteet näyttelyyn valitsevat Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall. Tänä vuonna hakijoita oli 123, joista mukaan valittiin 11.

Korte haki mukaan lähettämällä konseptistaan 3D-mallin ja ohjeiden mukaan taitetun esittelyplanssin. Päätös mukaan pääsemisestä tuli pian, jonka jälkeen hän alkoi toteuttaa fyysistä prototyyppiä. Prototyypin Korte valmisti yhdessä osuuskunta Tuulenpesän Anu Nurminoron kanssa.

Interface sai messuilta paljon hyvää palautetta, ja nyt Kortteella on tarkoitus selvittää mahdollisuuksia tuotteen saamisesta teolliseen tuotantoon.

– Sain kommentteja, että miten tätä ei ole keksitty aiemmin. Mulla on olo, että tässä on jotain hienoa käsillä, ja vahva into viedä sitä eteenpäin.

Anna Korte. Kuva: Aino Huhtaniemi
Anna Korte. Kuva: Aino Huhtaniemi