Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.9.2018

Autokoriteollisuus ry:ltä lahjoitus Turun ammattikorkeakoululle

Autokoriteollisuus ry tukee lahjoituksella Turun ammattikorkeakoulun, sekä Metropolia ja Tampereen ammattikorkeakoulujen tekniikan alan koulutuksen kehittämistä yhteensä 190 000 eurolla.

Turun ammattikorkeakoulussa lahjoitusta tullaan käyttämään autokoriteollisuudelle tärkeiden tekniikan alan laboratorioiden, etenkin sähkö- ja hybridilaboratorion sekä konetekniikan laboratorioiden varusteluun ja ylläpitoon.

Kaikki kolme korkeakoulua ovat erittäin kiitollisia tuesta.

– Autokoriteollisuuden lahjoitus tukee erinomaisesti Kupittaan kampukselle sijoittuvien tekniikan laboratorioiden varustamista alan terävimpään kärkeen kuuluvilla laitteistoilla. Se synnyttää opiskelijoillemme loistavat mahdollisuudet kehittyvä tulevaisuudessa tarvittaviksi huippuammattilaisiksi, kommentoi Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

– Suurkiitokset Autokoriteollisuus ry:lle lahjoituksesta. Tämä on merkittävä investointi yhteisen tulevaisuuden rakentamiselle, iloitsee puolestaan Metropolian talous- ja hallintojohtaja, varatoimitusjohtaja Simo Mustila.

– Lahjoituksen myötä Tampereen ammattikorkeakoulun tekniikan ja liikenteen koulutusalalle kuuluvan autotekniikan ja älykkäiden työkoneiden oppimisympäristöjä sekä tutkimus- ja kehittämisympäristöjä voidaan kehittää yhdessä uuden Tampereen yliopiston kanssa, palvelemaan entistä paremmin opiskelijoiden ja myös autoalan yritysten tarpeita, kertoo rehtori Markku Lahtinen Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Autokoriteollisuus ry:n jäsenkokous on päättänyt samalla lopettaa yhdistyksen toiminnan. Yhdistys puretaan ja kertyneet varat lahjoitetaan uuden ajoneuvotekniikan kehittämistyöhön.

Yhdistys on toiminut autokoriteollisuuden yhteistyöelimenä ja valvonut jäseniensä etuja kaupallisissa, taloudellisissa ja teknisissä asioissa.