Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.12.2018

Tekniikan ammattikorkeakouluopetuksen tukisäätiön lahjoitus

Turun AMK:n Osaamisantiin eli varainhankintaan saatiin jälleen uusi lahjoitus. Tekniikan ammattikorkeakoulun tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Martti Kaurimo säätiön perustajayhdistyksiin kuuluvasta Turun Alueen Insinöörit ry:stä kertoo, että säätiö haluaa 15.000 euron lahjoituksella tukea Turun AMK:n ja alueemme yhteistä kehittymistä.

Säätiön hallitus arvioi jokaisen Turun ammattikorkeakouluun ja sen opiskelijoiden tukemiseen sijoitettavan euron tuottavan ainakin 100 % lisätuoton.

- Tällä tekniikan alalle kohdennetulla lahjoituksellamme haluamme osoittaa tukemme Turun ammattikorkeakoulun korkeatasoiselle insinöörikoulutukselle. Koulutusta arvostetaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Laadukas insinöörikoulutus kannustaa opiskelijoita hakeutumaan alalle ja kehittämään osaamistaan jatkossakin. Insinöörien myötävaikutus näkyy vahvasti arjessamme, niin lääketieteessä, ympäristönsuojelussa, liikenteessä, laivanrakennuksessa, kuin rakentamisessakin, täsmentää Kaurimo.

Puheenjohtaja Martti Kaurimo kannustaa Lounais-Suomen insinöörijärjestöjä muistamaan toiminnassaan jatkuvan yhteistyön merkityksen. Turun ammattikorkeakoulun insinöörikoulutuksen tukeminen ja toimivat yhteistyöverkostot takaavat osaamistiedon jakamisen myös tulevaisuudessa.

Tekniikan ammattikorkeakouluopetuksen tukisäätiön hallitus kiittää omalta osaltaan kaikkia yrityksiä ja yhteisöjä saamistaan lahjoituksista. Yhteistyöllä taataan ammattitaitoinen ja osaava insinöörikunta jatkossakin.
 

Tekniikan ammattikorkeakouluopetuksen tukisäätiön tarkoituksena on tukea tekniikan opetusta, tutkimusta ja käytäntöön soveltamista, erityisesti tutkintoihin kuuluvien päättötöiden tekoa, sekä edistää Turun ammattikorkeakoulun tekniikan alan kaikenpuolista kehittämistä.

Säätiö myöntää ympäri vuoden valmistumassa olevien insinööriopiskelijoiden opinnäytetöihin liittyviä apurahoja. Apurahojen lisäksi säätiö myöntää kahdesti vuodessa kannustavia stipendejä opinnoissaan menestyneille, positiivista ilmapiiriä edistäville ja aktiivisuutta yritysyhteistyössä osoittaneille insinööriopiskelijoille.