Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.12.2018

Rehtorin joulutervehdys: Varsinais-Suomi porisee mukavasti!

Päättyvä vuosi 2018 on ollut Varsinais-Suomessa loistava. Työllisyys on kasvanut kohisten, ja ihmisten tulevaisuususkon kasvun voi aistia läpi maakunnan. Tämän kehityksen takana on ollut loistava yhteistyö niin ihmisten kuin organisaatioidenkin välillä. Kasvun maakunta on yhteistyön maakunta.

Turun ammattikorkeakoululla on ollut ilo olla mukana porinassa. Yhteisömme 10000 jäsentä ovat kehittäneet aktiivisesti työelämää ja yhteiskuntaa, tuottaneet palveluita niin kulttuuriin, hyvinvointiin, liike-elämään kuin tekniikkaankin. Olemme halunneet olla strategiamme mukaisesti innostavana yhteisönä kohottamassa aluettamme entistäkin komeampaan tulevaisuuteen.

On ollut ilo huomata, miten myös kumppanimme ovat olleet mukana yhteisissä osaamistalkoissa. Varainhankintakampanjamme viimeiset luvut ovat vielä tulematta, mutta tulemme pääsemään hyvin lähelle kahden miljoonan euron tasoa, mitä en olisi vuosi sitten uskaltanut haaveilla villeimmissäkään unelmissani. Haluan kiittää tuosta saavutuksesta teitä kaikkia yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä, jotka olette halunneet osoittaa tukenne maakunnan osaamisen kasvattamiseen.

Ensi vuosi näyttää niin maakunnallemme kuin Turun ammattikorkeakoululle edelleen hyvältä. Kansallisen kasvun ennustetaan laantuvan, mutta samalla näyttäisi siltä, että Varsinais-Suomi vain kiristää tahtia. Uskon, että alueen korkeakoulujen verkostotoimet Terveys- ja Teknologiakampuksineen ovat osaltaan edelleen kiihdyttämässä sekä taloudellista että sosiaalista ja kulttuurillista hyvinvointiamme.

Lopetetaan 2010-luku yhdessä hienoon yhteistyövuoteen ja rakennetaan vahva perusta 20-luvun jatkuvalle porinalle!

Vesa Taatila, Turun ammattikorkeakoulun rehtori