Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.9.2019

Virpi Sulosaari on valittu European Oncology Nursing Society Executive Boardiin

16.9.2019 julkaistiin tieto Turun AMK:n yliopettaja Virpi Sulosaaren valinnasta European Oncology Nursing Societyn johtoryhmään. European Oncology Nursing Society pyrkii muun muassa nostamaan syöpäsairaanhoitajien ammatin arvostusta.

Eurooppalaisen syöpäsairaanhoitajien kattojärjestön (EONS) ohjausryhmän jäsenet valitsevat äänestyksellä kansalliset syöpäsairaanhoitajien yhdistykset ja järjestön henkilöjäsenet.

– Olin hyvin iloinen Suomen Syöpäsairaanhoitajien esitettyä minua nyt toista kertaa EONS johtoryhmään. Järjestöllä on hyvin näkyvä asema alan järjestökentässä ja se on haluttu yhteistyökumppani myös Euroopan rajat ylittävässä yhteistyössä, yliopettaja Virpi Sulosaari iloitsee.

– Minulle tämä antaa tilaisuuden olla näköalapaikalla seuraamassa syöpäpotilaiden hoidon kehittämistä ja työ linkittyy vahvasti myös omaan työhöni Turun ammattikorkeakoulun Kliininen asiantuntijuus -koulutuksessa, hän jatkaa.

– Tämä nimitys on upea asia myös Turun ammattikorkeakoululle. Virpin nimitys avaa meille näköalapaikan eurooppalaiseen kehitys- ja verkostotyöhön. Virpi on monipuolinen ja kansainvälinen osaaja ja hänen toimintansa verkostossa tuottaa merkittävää lisäarvoa Master-koulutuksiimme. Olemme koko työyhteisönä iloisia Virpin menestyksestä, koulutus- ja tutkimuspäällikkö Katja Heikkinen iloitsee.

Sulosaari on ollut jo mukana järjestön Education-työryhmässä vuoden ajan.

Syöpäsairaanhoitajien osaamista kehitetään

EONS on ammattimaisesti johdettu, kansallisten syöpäsairaanhoitaja- ja yksilöjäsenten muodostama syöpäsairaanhoitajien keskusjärjestö.

Järjestön tavoitteena on kehittää syöpäsairaanhoitajien osaamista ja verkostoja. Samalla se pyrkii vahvistamaan syöpäsairaanhoitajien ammatillista asemaa.

Järjestö toimii kiinteässä yhteistyössä muun muassa alan lääketieteellisten eurooppalaisten järjestöjen kanssa sekä globaalissa yhteistyössä muun muassa syöpäsairaanhoitajien järjestöjen kanssa. 

Lisätietoja EONS-järjestöstä: https://www.cancernurse.eu/about_eons/elections.html