Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.9.2019

Turun ainutlaatuista tunnelmaa esitellään 150 kansainväliselle korkeakouluvieraalle

Turkulaiskorkeakoulut esittelevät Turun monipuolisia mahdollisuuksia opiskelijakaupunkina kansainvälisille kollegoilleen maanantaina 23. syyskuuta. Turun ammattikorkeakoulu on mukana vierailun suunnittelussa ja käytännön toteutuksessa.

European Association for International Education -järjestö järjestää vuosittain konferenssin yliopistojen ja muiden korkeakoulujen kansainvälisten asioiden asiantuntijoille. EAIE-konferenssi on korkeakoulujen kansainvälisten asioiden tärkein vuosittainen tapahtuma Euroopassa, ja siihen osallistuu yleensä 5 000–6 000 asiantuntijaa noin sadasta eri maasta. Tapahtumaan osallistuu paitsi korkeakoulujen edustajia myös edustajia esimerkiksi ministeriöistä ja Opetushallituksesta.

Vuonna 2019 EAIE-konferenssi pidetään Helsingissä. Sen yhteydessä Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja ammattikorkeakoulu Novia kutsuvat konferenssiin osallistuvia yhteistyökorkeakoulujensa edustajia tutustumaan opiskelijakaupunki Turkuun 23. syyskuuta .

Päivän aikana ulkomaalaisille vieraille tarjotaan Turussa bussikiertoajelu, jonka aikana tutustutaan muun muassa korkeakoulujen kampuksiin sekä Turun nähtävyyksiin. Joki-vierailukeskuksessa esitellään korkeakoulujen toimintaa ja Turun kaupunkia.

Tapahtuman tavoite on esitellä Turun korkeakouluja jo olemassa oleville tai pian sopimusyhteistyön aloittaville partneriyliopistoille. Keskiössä ovat erityisesti opiskelijaliikkuvuuden mahdollisuudet, tukipalvelut ja kansainväliset tutkinto-ohjelmat Turussa.

– Turku eroaa muista suomalaisista kohdepaikkakunnista saariston ja luonnon läheisyyden sekä monipuolisen kulttuurin ja opiskelijaelämän tarjonnan ansioista. Tarkoituksenamme on välittää tämä ainutlaatuinen tunnelma yhteistyöyliopistojemme edustajille. Heidän omakohtaiset kokemuksensa vaikuttavat pitkälti siihen, millaisen mielikuvan he Turusta välittävät omille opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen, Turun yliopiston kansainvälisten asioiden päällikkö Irinja Paakkanen kertoo.

– Turun ammattikorkeakoulun hyvinvointimatkailun kaksi opettajaa ja opiskelijaryhmä ovat auttaneet tapahtuman suunnittelussa, he ovat myös mukana ohjelman käytännön järjestelyissä maanantaina. Tämä on hyvä käytännön esimerkki kansainvälisille vieraillemme siitä, miten sovellamme innovaatiopedagogiikkaa opinnoissa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun kansainvälisten asioiden päällikkö Anu Härkönen

Osa tapahtuman ohjelmasta on yhteistä samanaikaisesti pidettävän Coimbra Group -yliopistoverkoston ja Latinalaisen Amerikan Montevideo-verkoston seminaarin osallistujille. Vieraita tapahtumiin saapuu yhteensä noin 150, yli 30:stä eri maasta ja noin sadasta eri korkeakoulusta