Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.1.2020

Turun AMK: Opiskelijat työllistyvät hyvin – viime vuonna 2032 uutta osaajaa työelämään

Turun ammattikorkeakoulusta valmistui 2032 opiskelijaa vuonna 2019. Tämä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin. Myös opiskelijoiden työllistyminen valmistumisen jälkeen on aiempaakin korkeammalla tasolla.

AMK-tutkintoon valmistui 1790 ja ylempään AMK- eli Master School -tutkintoon 242 opiskelijaa vuonna 2019. Eniten Turun AMK-tutkintoon valmistuneita oli sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla, josta valmistui 699 opiskelijaa. Tekniikan ja liikenteen alalta AMK-tutkintoon valmistui 596 opiskelijaa, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalta 341 ja kulttuurialalta 154.

Edelliseen vuoteen verrattuna AMK-tutkintoon valmistuneiden määrä kasvoi, Master Schoolin suorittaneiden määrä puolestaan laski hieman. Vuonna 2018 Turun ammattikorkeakoulusta valmistui yhteensä 2007 opiskelijaa, joista 1731 AMK-tutkintoon ja 276 Master School -tutkintoon.

– Merkittävää edelliseen vuoteen verrattuna on erityisesti tekniikan ja liikenteen alalta valmistuneiden määrän kasvu: vuonna 2018 tekniikan aloilta valmistui 468, nyt alueen yritykset saivat 596 uutta insinööriä ja rakennusmestaria, toteaa Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila.

Työllisyysaste erittäin hyvä

Tilastokeskuksen 23.1. julkaiseman valmistuneiden työllisyystilaston mukaan ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2017 suorittaneiden työllisyysaste vuoden kuluttua valmistumisesta oli 89 prosenttia. Työllisyysaste on kasvanut edellisvuodesta 3 prosenttiyksikköä.

Varsinais-Suomen tilanne on tätäkin parempi: työllistyneitä AMK-tutkinnon suorittaneita on reilut 90 prosenttia, kun mukaan lasketaan sekä kokonaan työlliset henkilöt että työlliset opiskelijat.  Päätoimisia opintoja jatkoi 3 prosenttia valmistuneista. Työttömiksi valmistuneista oli jäänyt vain vajaa 5 prosenttia.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon valmistuneet ovat Tilastokeskuksen mukaan täystyöllisyydessä. Tilasto käsittää tutkinnon suorittaneiden pääasiallisen toiminnan vuoden kuluttua valmistumisesta.

Alakohtaisesti tarkasteltuna tekniikan alalta valmistuneet ovat työllistyneet Varsinais-Suomessa kaikkein parhaiten: työllisiä on 94 prosenttia, kun valtakunnallisella tasolla työllisiä tekniikan alojen AMK-osaajia on 90 prosenttia.

– Otamme tulokset vastaan nöyrin mielin. On hyvä nähdä, että samalla kun tutkintomäärät ovat kasvaneet, niin työllistymisaste on noussut entisestään. Samaan aikaan tiedostamme, että alueemme kilpailukyvyn kannalta meidän on edelleen jatkuvasti parannettava toimintaamme, Vesa Taatila korostaa.