Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.4.2014

Kesän 2014 Ruisrockiin osallistuvat yritykset koekaniineina Innocamp-leirillä

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat keksivät yrityksille säästöä ja jätteistä uusiokäyttöä Innocamp-leirillä

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat ympäristöteknologiasta kauneudenhoitoalaan on haastettu ideoimaan erilaisiin massatapahtumiin osallistuvien yritysten resurssien tehokkaampaa käyttöä. Huhtikuun lopussa opiskelijat työstävät teemoja viikonlopun yli kestävällä Innocamp-leirillä, minkä jälkeen he esittävät kehittämisideansa yhteistyöyrityksille.

Mukana resurssitehokkuuttaan kehittämässä ovat mm. Ruisrockiin osallistuvat yritykset: Cloetta Turusta, Painotalo Painola Kaarinasta ja Kataja Event Järvenpäästä.

Leirillä työskentelee yhteensä viisi opiskelijaryhmää. Opiskelijat ovat Turun AMK:n lisäksi Satakunnan, Jyväskylän ja Lahden ammattikorkeakouluista. Jokaisella ryhmällä on oman alueensa yritysten kanssa mietitty kehittämisteema. 

Leirillä ideoidut ratkaisut luettavissa blogissa

Resurssien tehokkaampi käyttö tuottaa yrityksille kustannussäästöjä ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Samalla säästetään luonnonvaroja. Opiskelijoille on annettu tehtäväksi ideoida esimerkiksi sitä, voivatko mukana olevat yritykset säästää energiaa, vettä tai muuta materiaalia tai voiko yritysten jätteille löytää hyödyntämismahdollisuuksia vaikka uuden tuotteen muodossa.

- Resurssitehokkuus erityisesti on teema, jossa opiskelijoiden innovaatiopotentiaali kannattaa hyödyntää, sillä mahdollisuuksia on valtavasti, kertoo projektipäällikkö Henna Knuutila.

Leirin aikana opiskelijat purkavat ajatuksiaan ryhmäkohtaisissa blogeissa, jotka ovat avoimesti luettavana osoitteessa http://www.leaninno.fi/innocamp/

Inno58 toimii

-  Konsepti on osoittautunut hyväksi keinoksi saada opiskelijoiden innovaatiovoima käyttöön, kertoo Inno58-konseptin kehittänyt lehtori Timo Linnossuo.

Tarkoituksena on, että opiskelijat vievät kehittämänsä ratkaisut käytäntöön yrityksissä esimerkiksi harjoittelijana kesän aikana tai syksyllä alkavissa LeanInno-koulutuksissa.

Tavoitteena ammattikorkeakoulujen entistä tiiviimpi yhteistyö

Innocampin kaltaiset uudet opiskelu- ja innovointitavat ovat keinoja, joilla pk-yritykset voivat hyödyntää opiskelijoiden kekseliäisyyttä resurssitehokkuustyössään.

-  Kun usean eri ammattikorkeakoulun opiskelijat työskentelevät yhdessä, voidaan löytää aidosti uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kertoo projektipäällikkö Piia Nurmi.

Turun ammattikorkeakoulun tavoitteena on tehdä Innocampista jokavuotinen yritysten ja koulujen välinen yhteistyön muoto. "Opiskelijoista voimavara pk-yritysten resurssitehokkuuden kehittämiseen" on osa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston rahoittamaa Resurssivirrat haltuun -hanketta. Kumppanit ovat Turun ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Lahden kaupunki. Hanke jatkuu tämän vuoden loppuun.