Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.3.2023

Kevään yhteishaku päättyi -hakijamäärä Turun ammattikorkeakoulussa hieman edellisvuotta suurempi

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi 30.3. klo 15. Turun ammattikorkeakoulussa oli tarjolla yhteensä 2062 opiskelupaikkaa tekniikan, liiketalouden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä kulttuurin aloilta.

Hakukohteita Turun AMK:ssa oli yhteensä 68, joista AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on 47 ja Master- eli ylempään AMK-tutkintoon johtavia 21. Kokonaishakemusmäärä oli lähes 25 000, joista ensisijaisia noin 6500.

Kokonaishakijamäärä Turun AMK:ssa oli hieman suurempi kuin vuotta aiemmin. Vetovoimaisimmat koulutukset ovat aiempien vuosien tapaan terveyden ja hyvinvoinnin alalla. Verkko-opintoina toteutettava sosionomi, AMK-tutkintoon johtava koulutus oli tänä vuonna kaikkein vetovoimaisin. Yhtä aloituspaikkaa kohden oli yli 17 ensisijaista hakijaa. Ylemmistä tutkinnoista vetovoimaisin Turun AMK:ssa tänä vuonna on terveysteknologian koulutus, jossa yhtä aloituspaikkaa kohti on lähes kymmenen ensisijaista hakijaa.

Alustavien tietojen mukaan valtakunnallisesti yhteishaussa oli yhteensä 142 000 hakijaa kaikkien suomalaisten korkeakoulujen AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin.

AMK-tutkinnon voi suorittaa koulutuksesta riippuen päivätoteutuksena, joustavasti työn ohessa monimuotokoulutuksessa tai pääsääntöisesti verkossa opiskellen verkko-opintoina. Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot eli Master-tutkinnot voi suorittaa joustavasti työn ohessa tai kokonaan verkossa.

Opiskelijavalinnat tehdään touko-kesäkuun aikana

AMK-tutkinnoissa suurin osa hakijoista valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Kulttuurialalla on käytössä ennakkotehtäviä ja omat valintakokeet. YAMK-tutkinnoissa opiskelijat valitaan todistusvalinnalla, valintatehtävällä tai ennakkotehtävällä ja valintahaastattelulla hakukohteesta riippuen. AMK-valintakokeet järjestetään 29.5.–2.6. Muita valintakokeita järjestetään touko-kesäkuun aikana.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valintakokeita, ja kaikki tulokset viimeistään 7.7. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 14.7. klo 15 mennessä. Opinnot alkavat syksyllä 2023.