Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024

Suomalainen korkeakoulutus ja Turun AMK kiinnostavat Brasiliassa

Turun AMK:n isännöimä The Rectors' Forum: Brazil–Finland -tapahtuma kokosi Turkuun joukon brasilialaisia korkeakoulujohtajia ja muita koulutusalan vieraita.

– Brasilian kasvava korkeakoululaitos tuo suomalaisille kumppaneille merkittäviä uusia mahdollisuuksia tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön rakentamisessa. Monet suomalaiset korkeakoulut ovat tehneet jo vuosia hyvää yhteistyötä brasilialaisten organisaatioiden kanssa ja nyt toimintaa koetetaan saada nousemaan uudelle tasolle, sanoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.  

Tilaisuus alkoi Brasilian Suomen-suurlähettilään Luís Antonio Balduino Carneiron avauspuheella.

rehtorifoorumi2.jpg


Vieraat toivotti tervetulleeksi Suomeen opetusneuvos Kaisu-Maria Piiroinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä. 
 

rehtorifoorumi3.jpg

Paikalla oli myös Brasilian opetusministeriötä edustava CAPESin kansainvälisten suhteiden johtaja Rui Opperman.

rehtorifoorumi4.jpg

Lisäksi tapahtumaan osallistuivat GCUB:n puheenjohtaja professori Emmanuel Tourinho ja järjestön toiminnanjohtaja Rossana Silva.

Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila ja Turun yliopiston rehtori Jukka Kola pitivät avajaispäivänä omat keynote-puheenvuoronsa suomalaisesta innovaatiojärjestelmästä ja tutkimuksesta. 

rehtorifoorumi5.jpg


Brasilialaisille vieraille esiteltiin mm. Suomen koulutus- sekä tutkimus- ja innovaatiojärjestelmän tuomia mahdollisuuksia kahdenväliseen yhteistyöhön. Vastaavasti brasilialaiset asiantuntijat kertoivat nopeasti kasvavan maan tarpeista ja strategisista tavoitteista.

Ohjelmaan kuului myös tutustumista Turun AMK:n Kupittaan kampukseen, oppimisympäristöihin ja laboratorioihin. Turun jälkeen vieraiden matka jatkui Helsinkiin tutustumaan Metropolia ammattikorkeakouluun ja Helsingin yliopistoon.