Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.10.2014
Kaleidoskooppi ja Rubikin kuutio -julisteen on tehnyt Niko Arola.

Tanssikoreografi luo katsojalle rubikin kuution

Tanssi on kuin katsoisi kaleidoskoopin heijastuksia tai selvittäisi Rubikin kuutiota. Eri näkökulmia ja tulkintoja pohtii myös tanssinopettajaopiskelija Niko Arola opinnäytetyössään.

Teksti: Hannele Yli-Viitala Kuva: Niko Arola

Työn taiteellisen osuuden Kaleidoskooppi ja Rubikin kuutio –esityksen voi nähdä lauantaina Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian Naruteatterissa.

– Esityksen rakenne ja kaari varioi tietynlaista liikemaailmaa. Musiikkina on Bachin soolosellosarja, jonka ympärille tanssi on koottu, Arola kertoo.

Opinnäytetyön aiheena on pohtia, miten koreografi voi oppia kriittisellä analyysillä omasta prosessistaan. Millaisia tulkintoja koreografille ja muille tulee? Mikä on yhteistä ja kuinka prosessia voisi kehittää?

– Aiheessa minua kiinnosti koreografian tekemisen kriittisyys. Mitä se tarkoittaa? Missä määrin kyseenalaistaminen on riski taiteelliselle teokselle?

Niko Arolan opinnäytetyön taiteellinen osuus koostuu Arolan lisäksi tanssija Anna Lembergin ja muusikko Teemu Mastovaaran yhteistyöstä. Kaleidoskooppi ja Rubikin kuutio –teosta esitetään tulevana lauantaina kahdessa eri näytöksessä. Teos esitetään pienellä lavalla, joten liput kannattaa varata etukäteen.

Esitykset ovat Taideakatemian Naruteatterissa lauantaina 1. marraskuuta klo 15 ja 19. Esityksen päätteeksi voi osallistua työryhmän kanssa lyhyeen yleisökeskusteluun.