Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.9.2015

Aktiivista ja innostavaa yhdessäoloa Turun AMK:n kesäkouluissa

Tänä kesänä Turun AMK:ssa järjestettiin kolme kiinnostavaa ja innostavaa kesäkoulua: Innovative Work Organisations, Mental Health, Crises and Recovery sekä Turun Yliopiston ja Turku GameLabin kanssa yhteistyössä toteutettu International Game Development.

Kesäkouluihin osallistui yhteensä 26 opiskelijaa ympäri maailmaa. Suurin ryhmä tuli Kanadasta, mutta osallistuja saapui esimerkiksi Azerbaidžanista, Valko-Venäjältä, Japanista sekä Etelä- ja Keski-Euroopasta.

Yhdistävä sosiaalinen ohjelma

Intensiivisten tuntien ja tiimityöskentelyn ohessa opiskelijat saivat nauttia aktiivisesta sosiaalisesta ohjelmasta. Viikkojen aikana opiskelijat pääsivät mm. vierailemaan Naantalissa S/S Ukkopekan kyydillä, tutustumaan suomalaiseen saunaan ja nauttimaan elokuisesta auringosta Turun Saaristossa.

Etenkin Suomalainen saunailta Ruissalon Kuuvassa oli hitti kaikkien keskuudessa. Suomalaista perinnettä kunnioittaen saunomisen lisäksi Kuuvassa uitiin, syötiin makkaraa, juotiin saunaoluet ja pelattiin mölkkyä.

–Meillä oli todella hauskaa! En ole koskaan ennen uinut alasti meressä, kertoo Georg Schlagholz, International Game Development - kurssille osallistunut itävaltalainen opiskelija.

Yksi Innovative Work Organisations – opintojakson opiskelijoista, Zirgham Mohd oli erityisen vaikuttunut Taiteiden yön tapahtumista.

–Rakastin Turun Taiteiden yötä. Olen ollut sekä Kanadassa että Intiassa musiikkifestivaaleilla, mutta tämä tapahtuma oli järjestetty todella ainutlaatuisella tavalla, Kanadassa opiskeleva, mutta Intiasta kotoisin oleva Mohd kertoo.
–Voin vain kävellä pitkin jokirantaa ja joka puolella ihmiset soittivat musiikkia tai tekivät taidetta. 

Innovaatioiden tunnistamista

Opintojakson tavoitteena oli muun muassa saada opiskelijat tunnistamaan uusia innovaatioita omalla alallaan ja toimimaan innovatiivisesti sekä yksilöinä että ryhmissä. Taiteiden yön aikana opiskelijat pääsivät tutustumaan omakohtaisesti yhteen sykähdyttävään innovaatioon.

–Törmäsimme sattumalta Brain Poetry-taideinstallaatioon, jossa tietokone mittasi käyttäjien aivosähkökäyrää ja generoi sen vilkkauden mukaan jokaiselle käyttäjälle yksilöllisen runon. Se oli todella kiehtovaa, Mohd selittää.

–Tämä kertoo minulle paljon suomalaisesta kiinnostuksesta koulutusta ja innovatiivisuutta kohtaan.

Kaiken kaikkiaan kesäkoulut olivat menestys opiskelijoiden keskuudessa. Sekä opiskelijat, opettajat että kesäkoulujen koordinaattorit iloitsivat siitä, että viikot toteutuivat hyvässä hengessä ja kesäkoululaisilla oli todella hyvä meininki.  

Verkostoitumista pelimaailmassa

Yhteisen sosiaalisen ohjelman lisäksi GameLabin opiskelijat pääsivät osallistumaan IGDA Finlandin järjestämään ja Supercellin sponsoroimaan summerpartyyn Helsinkiin. Verkostoitumisiltoja järjestetään myös Turussa säännöllisesti.

–Turussa IGDA Finland Turku Hub järjestää lähes kuukausittain tapaamisia, joissa tavataan ja jutellaan pelialan asioista, kertoo Taisto Suominen, joka toimi yhtenä opintojakson opettajista.

–Kun selvisi että Supercell järjestää tämänlaisen tapahtuman näin isolla volyymilla, ajattelimme että se olisi kansainvälisille opiskelijoillemme hieno kokemus.

Kesäkoululaisten lisäksi tapahtumaan lähti mukaan kolmekymmentä innokasta pelialan kehittäjää Turun seudulta. Joukossa oli sekä opiskelijoita että työntekijöitä.

–Vaikka osalle opiskelijoista oli hiukan jännittävää ja haastavaa mennä summerpartyissa puhumaan pelialan henkilöille, saivat he vanhojen opiskelijoidemme kautta kuulla, minkälaista on työskennellä pelialalla ja mitä työ pelialalla sisältää, Suominen kertoo.