Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.1.2023
KEMUSOTE - Kevytyrittäjyys ja muutoskyvykkyys sote-alan toimintaedellytysten sekä työhyvinvoinnin edistäjänä

KEMUSOTE - Kevytyrittäjyys ja muutoskyvykkyys sote-alan toimintaedellytysten sekä työhyvinvoinnin edistäjänä

KEMUSOTE - Kevytyrittäjyys ja muutoskyvykkyys sote-alan toimintaedellytysten sekä työhyvinvoinnin edistäjänä -hankkeen tavoitteena on vahvistaa kevytyrittäjien ja yhteiskunnallisten yrittäjien toimintaedellytyksiä, muutoskyvykkyyttä ja työhyvinvointia sekä työurien pidentämistä sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Lisäksi hanke tuottaa tietoa ikääntyneille palveluita tuottavien yhteiskunnallisten yritysten erityispiirteitä huomioivien palvelukonseptien kehittämiseen ja osuuskuntatoimintamallin soveltuvuudesta ensisijaisesti haja-asutusalueiden sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä. Näin ollen edistetään markkinoiden toimivuutta ja monituottajuuden syntymistä valtakunnallisesti.

Lisäksi erityishuomiota kiinnitetään kevytyrittäjien ja yhteiskunnallisten yritysten henkilökunnan työssä jaksamiseen ja pysymiseen sekä ennenaikaisten eläköitymisten ehkäisyyn. Hankkeen uutuusarvo liittyy hankkeen kohderyhmiin (kevytyrittäjyys, osuuskuntamalli, yhteiskunnalliset yritykset), jotka edustavat Euroopassa nousevia työllistymisen trendejä.

Paikallisista osuuskunnista apua saaristokuntien sote-palveluihin

Turun ammattikorkeakoulu selvitti KEMUSOTE-hankkeessa osuuskuntamallin mahdollisuuksia tuottaa palveluja haja-asutusaluille, erityisesti Turun saaristoon. Tutustu hankkeen tuloksiin erillisellä nettisivustolla.

Paikallisista osuuskunnista apua saaristokuntien sote-palveluihin

 

Tapahtumat

KEMUSOTE-hankkeen päätösseminaari 19.1.2023 Jyväskylässä

Tule juhlistamaan sotehy-yrittäjyyden voimaa ja maalaamaan kuvaa tulevaisuudesta! Kemuissa ääneen pääsevät sote-alan yrittäjät ja hyvinvointialueiden rakentajat. Seuraa päivittyvää ohjelmasivua.

Väliseminaari: Kohti uutta yhteistyötä – yrittäjyyden mahdollisuudet ja muutoskyvykkyys uudessa sotessa

Mitä mahdollisuuksia sote-alan muutos tuo yksityisille sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottajille? Miten toimivaa yhteistyötä rakennetaan julkisen ja yksityisen sektorin välille? Tervetuloa KEMUSOTE-hankkeen maksuttomaan seminaariin 30.11.2021 klo 13–16. Tilaisuutta voi seurata joko paikan päällä Tampereen ammattikorkeakoulussa tai suorana lähetyksenä verkossa. Lue lisää ja ilmoittaudu.

KEMUSOTE-työpajat

KEMUSOTE-hankkeessa järjestetään kaksi verkkotyöpajaa, joiden tavoitteena on nostaa esiin saaristossa toimivien sote-/hyvinvointialan yrittäjien tarpeita sekä osuuskuntatoiminnan mahdollisuuksia.

KEMUSOTE-työpaja 18.3.2021

Toimitko yrittäjänä sote- tai hyvinvointialalla saaristossa? Oletko ajatellut yrittäjyyttä mahdollisuutena? Osallistu työpajaan keskustelemaan muiden sote- ja hyvinvointialan yrittäjien kanssa. Tutustu ohjelmaan:  Työpaja torstaina 18.3. klo 14-16.30
Ilmoittaudu mukaan 12.3. mennessä:  https://link.webropolsurveys.com/S/8E1EA8002A1A190F

KEMUSOTE-työpaja 25.3.2021

Oletko kunnallinen sote-toimija, palvelujen hankkija tai vastuussa sote-palvelujen saatavuudesta saaristoalueella? Työpajassa pääset keskustelemaan mahdollisuuksista tuottaa palveluja osuustoimintamallilla. Tutustu ohjelmaan: Työpaja torstaina 25.3.2021 klo 9-11.30
Ilmoittaudu 19.3. mennessä:  https://forms.gle/ix216bgn8yEeyWMn8    

Työpajojen videomateriaalia

Verkkovälitteisesten innovaatio-työpajojen videoilla Marjo Mikkolan, Sote osuuskunta Pirkanmaa ja Petri Sipilän, Sote osuuskunta Suomi, työpajojen alustukset:
Katso videot

 

Tapahtumamateriaalit

Verkostotyöpaja 23.10.2020

Osuuskuntatoiminnan mahdollisuuksista tuottaa hyvinvointi- ja sote-palvelut Turun saaristoon ja haja-asutusalueille materiaalit:
Anneli Pahta
Petri Sipilä
Päivi Rautava
Terhi Tevameri
Ulla Teppo