Sivu päivitetty 17.4.2019
Mobiilivideo viestinnässä – Haluatko oppia tekemään lyhyitä mobiilivideoita?

Mobiilivideo viestinnässä – Haluatko oppia tekemään lyhyitä mobiilivideoita?

Kaipaako yrityksesi uusia tapoja viestiä sosiaalisessa mediassa? Kaipaatko tukea ja ohjausta videoiden suunnitteluun, tekemiseen ja jakamiseen? Mobiilivideo viestinnässä -koulutuksessa opitaan tekemään lyhyitä videoita ns. kevyellä kalustolla. Tarvitset siihen vain oman älypuhelimen!

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii kuvaamaan, käsikirjoittamaan, editoimaan ja julkaisemaan lyhyitä, noin 3 minuutin mittaisia videoita.  Koulutuksessa keskitytään myös videoiden laatuun eli siihen, miten luoda niin sisällöltään kuin ulkonäöltäänkin ammattimaisia videoita. Koulutuspäivä sisältää teoriaosuuden lisäksi myös käytännön tekemistä ja harjoituksia kouluttajan ohjauksessa. Koulutus ei edellytä kokemusta kuvaamisesta tai eri editointiohjelmista.

Alla esimerkki aiemmin vastaavassa koulutuksessa toteutetusta mobiilivideosta. 

Koulutuspäivän sisältö

Päivän aikana käydään läpi älypuhelimella kuvaamisen teknisiä ja ilmaisullisia periaatteita, esitellään toimivia rakenteita videolla kertomiseen sekä niiden julkaisemiseen YouTube-alustalle. Kuvauksen harjoittelua varten tarvitset mukaan oman älypuhelimesi (tai tabletin) ja sen mukana tulleet kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Jälkimmäinen ei ole välttämätön mutta ne ovat kätevä lisä puheen tallentamiseen.

Kuvatun materiaalin editoimista ja sen harjoittelua voi tehdä suoraan myös puhelimella. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan myös  tietokone ja puhelimen usb-johto, jotta videoklipit saadaan tallennetuiksi puhelimeen. Jos käytät IOS-laitteita, niiden videot siirtyvät iCloudin kautta laitteesta toiseen, jos olet sallinut tämän. Voit editoida myös iPad-tabletilla.

Koulutuksessa käydään läpi myös eri editointiohjelmien perusteita kuten:

- iMovie IOS-laitteille, joko puhelimeen, iPadille tai Mac-tietokoneelle

- Resolve DaVinci PC-koneelle (ilmaisohjelma)

- Power Director Android-laitteille

"Koulutuspäivä ylitti kaikki odotukset ja oli erittäin kiinnostava ja upeasti toteutettu sekä asiasisällön että ilmapiirin ja innostuksen välittymisen ansiosta."

 

"Koulutus toteutettiin yrityksemme tiloissa Helsingissä. Koulutuspäivä oli erittäin onnistunut ja henkilöstöllemme avautui uusia mahdollisuuksia viestimiseen nopealla ja helpolla tavalla."