Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.9.2018

Turun ammattikorkeakoulu vetovoimainen syksyn yhteishaussa

Syksyn 2018 yhteishaku korkeakouluihin päättyi keskiviikkona 19.9. Turun ammattikorkeakouluun ensisijaisena opiskelupaikkana hakeneiden määrä kasvoi hieman viimevuotisesta. Hakijoita 13 koulutukseen oli 4430. Voimakkaimmin vetovoimaisuuttaan kasvatti liiketalouden koulutuksen monimuotototeutus Salossa.

Syksyn yhteishaku alkoi 5.9. ja päättyi 19.9. Yhteishaussa Turun ammattikorkeakoululla oli tarjolla 13 eri koulutusta, sekä AMK- että YAMK-tutkintoon johtavia. Tarjolla oli pääasiassa sosiaali- ja terveysalan koulutuksia, mutta myös konetekniikan insinöörikoulutus Turussa sekä liiketalouden monimuotokoulutus Salossa. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia master-tason koulutuksia oli tarjolla sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikan ja liiketalouden aloilla.

Eniten hakijoita aloituspaikkoihin suhteutettuna oli ensihoitaja- ja sosionomikoulutuksiin. Ensihoitajakoulutuksessa opiskelupaikkaa tavoittelee 16 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden ja sosionomikoulutuksissa yhdeksän. Turun ammattikorkeakoulussa on jo pidemmän aikaa voinut hakea monimuotoisina toteutettaviin tutkintokoulutuksiin. Toteutus mahdollistaa työssä käynnin opintojen kanssa samanaikaisesti. Syksyn 2018 haussa oli neljä tällaista koulutusta: toimintaterapeutin, tradenomin, sosionomin ja sairaanhoitajan tutkintoihin johtavat.

Master-tason koulutuksissa hakijamäärät kasvoivat erityisesti tradenomi (ylempi AMK) -tutkintoon johtavassa projektijohtamisen koulutuksessa. Syksyn yhteishaussa oli mukana neljä master-tason tutkintoon johtavaa koulutusta, joihin haki yhteensä 400 hakijaa. Keskimäärin master-tason koulutuksissa ensisijaisia hakijoita oli 2,7 aloituspaikkaa kohden. 

Mahdolliset valintakokeet järjestetään loka-marraskuussa. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.11. ja opinnot alkavat tammikuussa 2019. Lue lisää yhteishaun aikatauluista.