Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.11.2019

Mitä yritysvastuu tarkoittaa käytännössä?

Parikymmentä yritysten ja organisaatioiden HR-ammattilaista ja esimiestä olivat keskustelemassa ja pohtimassa yritysvastuuta teemailtapäivässä 29.10.2019.

Yritysvastuun teemaan tilaisuuden osallistujat johdatti johtaja Sari Kuvaja T-Mediasta. Hän korosti, että yritysvastuu on saatava osaksi liiketoiminnan strategiaa ja johtamista ja työntekijät ovat vastuullisuustyön toteuttajia ja kohteita.

Tilaisuudessa keskusteltiin vilkkaasti vastuullisesta henkilöstöjohtamisesta.

Läpinäkyvyys ja oikeudenmukaisuus henkilöstökäytänteissä on vastuullista henkilöstöjohtamista, summasi asiakkuusvastaava Sinikka Leino Turun ammattikorkeakoulusta.

Moni henkilöstöjohtamiseen liittyvä asia näyttäytyy henkilöstölle esimiehen toiminnassa. Esimieheltä odotetaankin hyvää ja reilua kohtelua, esimerkillisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta henkilöstöä kohtaan. Keskustelussa todettiin yhteisesti, että hyvä esimiestyö vaikuttaa henkilöstön sitoutumiseen, työhyvinvointiin ja tuloksellisuuteen.

Vastuullisuudella on merkitystä myös työnantajakuvaan ja hyvä työnantajakuva vaikuttaa siihen, miten parhaita osaajia saadaan houkuteltua ja sitoutettua yritykseen.

Yhteisessä keskustelussa tuumittiin, että vastuullinen henkilöstöjohtaminen sisältää tasapuolisen ja oikeudenmukaisen kohtelun, vastuullisen päätöksenteon, avoimen vuorovaikutuksen johdon ja henkilöstön välillä sekä osaamisen kehittymisestä ja työhyvinvoinnista huolehtimisen.

Yrityksen arvot, joissa usein mukana on vastuullisuus, ovat tulleet voimakkaasti osaksi yrityksen markkinointia ja viestintää ja yritysvastuuviestintä on noussut yrityksissä tärkeäksi vaikuttamisen keinoksi.

Virtual CV -palvelu rekrytoinnin tueksi

Vastuullinen rekrytointi on osa hyvää henkilöstöjohtamista. Rekrytoinnin tueksi tuotettua Virtual CV -palvelua esitteli erityisasiantuntija Anu Lehtinen. Virtual CV auttaa erityisesti pk-yrityksiä uuden työntekijän rekrytoinnissa. Palvelu tarjoaa rekisteröityneelle yrityskäyttäjälle mahdollisuuden etsiä sopivia työntekijöitä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden joukosta. Rekisteröityminen ja palvelun käyttö on maksutonta. Virtual CV on toteutettu osana hanketta SMErec – New generation recruitment skills for SMEs and workforce , jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. SMErec -hankkeessa toteutettiin myös muita pk-yritysten rekrytointia tukevia työkaluja.

Tervetuloa 07.11. klo 9–15 ”Rekrytointityökaluja pk-yrityksille” -teematilaisuuteen:
http://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/834/rekrytointityokaluja-pk-yrityksille/

Tutustu Virtual CV -palveluun: https://virtualcv.fi

Lisätietoja SMErec -hankkeesta: https://smerec.karelia.fi/fi/

Teksti ja kuva
Sinikka Leino