Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.10.2015

Turun AMK:ssa osataan yrittäjyys

Opetus- ja kulttuuriministeriö on selvittänyt korkeakoulujen toimia yrittäjyyden edistämisessä ja yritysyhteistyön kehittämisessä. Selvitys julkistettiin 6.10. ja kysely toteutettiin korkeakoulujen itsearviointina.

Yrittäjyys on tarkoitus nostaa tarkasteluun opetus- ja kulttuuriministeriön ja korkeakoulujen välillä solmittavissa tulossopimuksissa vuosille 2017-2020.

Yleisesti ottaen ammattikorkeakoulut ovat yliopistoja edellä yrittäjyyden ja yrittäjämäisen toimintatavan tukemisessa, sanotaan OKM:n tiedotteessa.

AMK:eista edistyneimpiä ovat Turun AMK, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Laurea, Oulun ammattikorkeakoulu, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Humak ja Centria.

Yrittäjyyden edistämisessä pisimmällä yliopistoista arvioivat olevansa Aalto-yliopisto, Hanken, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, ja Vaasan yliopisto.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kesken paljon vaihtelua

Kysely toteutettiin itsearviointina, joten osa vastaajista on tietenkin tarkastellut toimintaansa toisia vastaajia kriittisemmin. Kyselystä selviää kuitenkin, että näkemys yrittäjyydestä ja yrittäjyysopinnoista on osassa korkeakouluja edelleen melko kapea.

Monesti koetaan, että yrittäjyysopinnot on tarkoitettu vain yrittäjäksi ryhtyville, eikä yrittäjämäisen toimintatavan merkitystä työllistymiselle välttämättä ymmärretä.

– Meillä Turun AMK:ssa yrittäjyys on jo pitkään sisältynyt olennaisena osana opintoihimme. Opiskelijoiden on tärkeä tuntea yrittäjämäisen toiminnan vahvuudet, sillä niille on käyttöä joka päivä. Lisäksi tunnistamme ammattikorkeakouluna roolimme alueemme kilpailukyvyn ja elinvoiman rakentamisessa. Kaiken kaikkiaan yrittäjyys on tärkeä osa yhteiskunnallista toimintaa, muistuttaa rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Tutustu OKM:n julkaisuun