Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.4.2020

Projekti-insinöörillä näköalapaikka IoT-alan tulevaisuuteen

Turun ammattikorkeakouluun haettavan projekti-insinöörin tehtävänä on vastata sulautetun ohjelmoinnin ja IoT-laboratorion toimivasta arjesta.

Turun ammattikorkeakoulun ICT-Cityn kampuksella sijaitsevassa IoT-laboratoriossa opiskellaan ja tutkitaan, miten internetiin kytketyistä teollisuuden tai kotien esineistä saadaan kerättyä dataa pilvipalveluun. IoT-lyhenne tulee sanoista Internet of Things ja sen voi kääntää suomeksi esineiden ja asioiden internet.

Käytännön harjoitteita saattaa samaan aikaan olla opiskelemassa kansainvälinen ja isokin porukka tulevia insinöörejä, joten laboratoriosta vastaavalta projekti-insinööriltä vaaditaan vuorovaikutustaitoja ja hyviä hermoja. 

Käytännössä projekti-insinöörin tehtävänä on vastata asioiden sujumisesta IoT-laboratoriossa. Opiskelijat opiskelevat omilla laitteillaan, joten projekti-insinöörin pitää pystyä ymmärtämään Windows ja Linux -käyttöjärjestelmiä. Opetuksen tuen lisäksi projekti-insinöörin tehtäviin tulee laboratorion kehittäminen ja ylläpito yhdessä muiden laboratorio- ja tutkimustoiminnan vastuuhenkilöiden kanssa. 

– Työnkuvaa voidaan myös tulevaisuudessa muokata tekijän omien vahvuuksien ja kiinnostuksen mukaan, kertoo yliopettaja Jari-Pekka Paalassalo. 

Tausta tulevalla projekti-insinöörillä voi olla moninainen. Yleinen kokemus it-puolelta, esimerkiksi ylläpidosta on hyvä lähtökohta. Tärkeimpiä ominaisuuksia vahvan teknisen osaamisen lisäksi on hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia ihmisten kanssa. 

– Projekti-insinööri voi jatkossa toimia myös laboratoriossa suoritettavan harjoittelun esimiehenä, jolloin hyödyksi on osaaminen ja kokemus teollisuudesta ja liike-elämästä, Paalassalo sanoo. 

Projekti-insinööri pääsee työssään näköalapaikalle esineiden internetin kehitykseen. Ala on kasvanut viimeisen viiden vuoden sisällä reippaasti ja kasvupotentiaalia on yhä valtavasti. Mielenkiintoisia tutkimuskohteita ovat esimerkiksi 5G verkko, joka mahdollistaa laitteiden kytkeytymisen verkkoon kaikkialta ilman kotiverkon mukanaoloa sekä autoverkot ja itseohjautuvien autojen kehitys.  

– Kaikki on sellaista, mikä vie ihmiskuntaa eteenpäin. Olemme onnistuneet hyvin olemaan ajan hermolla, ei ole pelättävää sen suhteen, Paalassalo toteaa. 

Lue lisää ja hae paikkaa kuntarekrystä:  https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/projekti-insinoori-iot-laboratorio-tuamk-05-12-20/

Katso täältä myös muut Turun ammattikorkeakoulun avoimet työpaikat: