Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.5.2014
PK-yritysten kehittäminen, yhteistyö Puuha Group Oy:n ja Turun AMK:n välillä

PK-yritysten kehittäminen, yhteistyö Puuha Groupin ja Turun AMK:n välillä

Tekniikka, ympäristö ja talous tulosalueen täydennyskoulutus järjesti työvoimapoliittisen Kolmikannalla kasvuun 2014- koulutushankkeen 4.11.2013 – 30.4.2014.

Hankkeen tavoitteena oli mahdollistaa työttömien osaajien ja Varsinais-Suomen kasvu-urallaan olevien PK-yritysten kohtaaminen, yhdessä kehittyminen ja työsuhteen syntyminen. Hanke koostui liiketoiminnan kehittämisen lähivalmennuksesta ja kehittämistyöstä kohdeyrityksessä. Tämän lisäksi yrityksillä oli mahdollisuus saada asiantuntijapalveluja liiketoiminnan kehittämiseen liittyen.

– Pienyrittäjän näkökulmasta yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun kanssa Kolmikannalla kasvuun -hankkeessa on ollut helppoa ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyökokonaisuuteen, kertoo turkulaisen Puuha Group Oy:n International CEO Sami Kaivola.

– Hankkeen kautta on yrityksessämme ollut useita opiskelijoita työharjoittelujaksolla, olemme palkanneet edellisestä koulutusryhmästä yhden henkilön ja nykyisestä ryhmästä on tarkoitus palkata useampi uusi työntekijä. Olemme saaneet näiden ammattilaisten kautta uusia näkökulmia, uusia tuulahduksia ja uutta kehitysosaamista yritykseemme, kertoo Kaivola. 

– Pienyritykselle uuden henkilön rekrytointi on tavallisesti raskas prosessi, hankkeen kautta rekrytointi on koettu helpoksi. Sekä harjoittelijoiden että yrityksen selkeässä tähtäimessä on ollut henkilöiden työllistyminen kurssin jälkeen yrityksen työtehtävissä, Kaivola jatkaa.

Puuha Group on perustettu vuonna 2011, yritys suunnittelee ja valmistaa lasten leikkikenttävälineitä, Muumi -ulkoleikki- ja ulkoliikuntavälineitä ja ulkokalusteita. Kaivolan mukaan yrityksen tavoitteena on ollut kasvu ja kansainvälistyminen ja näistä johtuen kannattavuus on ollut heikolla tasolla. Puuha Group Oy on saanut yhteistyöhankkeen kautta käyttöönsä AMK:n asiantuntijapalveluita, joilla on pystytty kehittämään osaamista erityisesti toiminnan ohjauksessa ja talousosaamisessa. 

– Asiantuntijoiden ansiosta yrityksessä osataan katsoa tulevaisuutta eri tavalla ja kyseenalaistaa asioita. Kasvuvauhti on ollut välillä liiankin kova, asiantuntijat ovat neuvoneet sopivasti jarruttelemaan asioissa, Kaivola kertoo.

Puuha Group Oy on kiinnostunut jatkamaan yhteistyötä Turun AMK:n kanssa, asiantuntijapalveluiden käytölle on jo sovittu jatkoa.

– Yhteistyön kautta on mahdollisuus saada käyttöön pienyrityksen kaipaamaa spesifistä osaamista, toteaa yrityksen edustaja myhäilevän tyytyväisenä.