Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.5.2014

Turkulainen blogiportaali valittiin vuoden parhaaksi NY-yritykseksi

Kaduilla.fi-blogiportaalia pyörittävä turkulainen Blokut NY on valittu vuoden parhaaksi korkea-asteen yritykseksi Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallisessa Start Up -ohjelmassa. AMK:ssa opiskeleva Anni Kostiainen oli mukana voittoisassa tiimissä.

Tiimissä kilpailleet nuoret naiset tapasivat toisensa Nuori Yrittäjyys -kurssilla syksyllä 2013.

Yläkuvassa: Vasemmalta Hanna Eklund, Mirjami Asikainen ja Anni Kostiainen.

Nuori yrittäjyys-kurssi on antanut opiskelijoille mahdollisuuden kokeilla siipiään yrittäjinä lukuvuoden ajan:

– Kurssille saa osallistua opiskelijoita kaikista Turun korkeakouluista, ja yrittäjyyskilpailuun osallistuminen oli osa kurssin suorittamista ja samalla kurssin huipennus, kertoo lehtori Ella Kasi Turun ammattikorkeakoulusta.

–  Meille opiskelijoille suurin anti kilpailusta oli varmasti se, että pääsimme testaamaan omaa paineensietokykyämme käytännössä, sillä kilpailuun kuului tuomariston haastattelu, jossa meidän oli osattava vastata kaikkiin tiukkoihin kysymyksiin, muistelee Anni Kostiainen kilpailua.

Tiimi valmistautui kilpailuun suunnittelemalla neljän minuutin pitchin eli yritysesittelyn. Lisäksi he suunnittelivat pienen esitteen, flaierin, Kaduilla.fi sivustosta:

–  Itse pitchaustilanne oli jännittävä, sillä kuuntelemassa olivat kaikki kilpailussa mukana olevat yritykset, kertoo Kostiainen Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla pidetyn kilpailupäivän tapahtumista.

Blokut NY:n tiimiläiset pursuavat energiaa

Blokut NY:n liikeidea on turkulaisia blogeja samaan portaaliin keräävä Kaduilla.fi. Kaduilla.fi-blogiportaalin kautta tuodaan paikalliset bloggaajat, lukijat ja toimijat yhteen. Bloggaajat kertovat arjestaan ja elämyksistään Turussa ja voivat arvioida paikallisten yritysten tuotteita ja palveluita.

Tuomariston vakuutti tiimin energia ja sen selkeät tulevaisuudensuunnitelmat, jotka se kykeni tilaisuudessa kertomaan:

–  Lähitulevaisuuden tavoitteemme on saada bloggaajien ja yritysten välillä kampanjat kunnolla käyntiin. Tulevaisuudessa suunnittelemme kaduilla.fi-konseptin laajentamista myös muihin Suomen kaupunkeihin, kertoo Kostiainen ryhmän suunnitelmista.

–  Fiilis voitosta on upea. Olemme koko vuoden tehneet paljon töitä sivuston avaamisen parissa, ja tunnustus tehdystä työstä tuntuu hienolta!

Itse blogiportaalin kehittely alkoi jo syksyllä 2013, heti kurssin alettua. Tiimiläiset olivat pohtineet, että tarvetta saattaisi olla sellaiselle blogiportaalille, jonka keskiössä eivät olisi niinkään muoti, ruuanlaitto tai fitness. Näille kaikille nimittäin löytyi jo useampikin blogiportaali. Myöhemmin alkoi pohdinta siitä, että olisi hienoa kerätä paikallisia bloggaajia samalle sivustolle kertomaan elämästään Turussa.

Blokut NY palkitaan kisamatkalla NY-yritysten EM-finaaliin 2-4. heinäkuuta Amsterdamiin Hollantiin, jossa se edustaa Suomea.