Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.6.2014

Turun AMK:n Salon kampukselta valmistui tradenomeja ja terveysalan osaajia

Turun ammattikorkeakoulun Salon kampukselta on valmistunut kevätlukukauden 2014 aikana yhteensä noin 120 ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta opiskelijaa, joita on juhlistettu pitkin kevättä. Viimeksi valmistumisjuhlia viettivät tradenomit.

Opintojen suorittaminen on Turun ammattikorkeakoulussa joustavaa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ansiosta, jolloin valmistuminen on jatkuvaa ja opiskelijoita valmistuu koko ajan kesäkuun puoliväliin saakka.

Turun AMK:n Salon kampuksella on voinut opiskella vuodesta 2000 alkaen. Tänä aikana talosta on valmistunut niin tradenomeja, insinöörejä, muotoilijoita, sosionomeja, terveydenhoitajia kuin sairaanhoitajiakin. Tällä hetkellä pääpaino Salossa on liiketalouden ja terveysalan koulutuksella.

Stipendeillä palkittiin hyvin menestyneitä opiskelijoita

Kesäkuussa valmistuneita palkittiin lisäksi stipendein. Liiketalouden ja tietojenkäsittelyn opiskelijoille jaetut SSO:n stipendit saivat: Niko Vuorela (liiketalous, Bisnesakatemia), Aleksi Kaven (tietojenkäsittely) ja Salla Pakkala (liiketalous, kv-osaajalinja) Sari Hämäläinen (tietojenkäsittely, Bisnesakatemia) palkittiin soroptimistiklubin myöntämällä stipendillä.

Terveysalalla stipendit jaettiin seuraaville valmistuneille: Lukukauden parhaasta todistuksesta palkittiin Kiira Järvisilta, Varsinaissuomen sairaanhoitajayhdistyksen stipendit jaettiin Riikka Lindströmille ja Anni Virtaselle. Tehyn ammattiosasto 205:n stipendillä palkittiin Ilona Suilamo ja Tehyn ammattiosasto 206:n stipendillä Kirsi-Marja Lampela.

Liiketalouden ja terveysalan keskittymä

Salon kampuksella opiskelee yhteensä hieman alle 1000 opiskelijaa.

Liiketalouden opinnot suoritetaan Salossa Bisnesakatemiassa tekemällä projekteja tiimeissä, joissa opiskelijat tukevat toisiaan oppimaan oppimisessa ja yrittäjämäisen asenteen muodostamisessa, kertoo koulutuspäällikkö Mika Suutari:

 – Valmentajaopettajat tukevat opiskelijaa nykyaikaisessa, motivoivassa ja yhteisöllisessä oppimisympäristössämme. Jokainen opiskelija opiskelee oman henkilökohtaisen suunnitelmansa mukaisesti, joten kullakin on mahdollisuus luoda oma oppimispolkunsa ja valita oma erikoistumisalueensa, kertoo Suutari.

 Sairaanhoitajakoulutusta Salossa on ollut jo vuodesta 1963 alkaen. Perinteikkäällä terveysalalla koulutus on nuorilla kokopäiväistä ja aikuisilla ns. monimuotokoulutusta, jolloin lähiopetusta on yhden päivän ajan viikossa. Terveysalan koulutuspäällikkönä toimii Ulla Wiirilinna:

 – Terveysalan koulutusta toteutetaan PBL–ideologian (problem based learnig) mukaisesti ja opiskelijamme ratkovat siis suoraan työelämästä nousevia ongelmia. Kirjallisuudesta ja tutkimuksista etsitään tietoa, ja havaintojen pohjalta tehdään johtopäätöksiä kulloinkin tarvittavasta hoidosta.