Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.1.2015

Paluu tulevaisuuteen – takaisin Turun ammattikorkeakouluun

Sanna Lindén valmistui Turun ammattikorkeakoulusta tradenomiksi vuonna 2000. Työelämän muutokset saivat kolmen lapsen äidin palaamaan opintojen pariin.

Teksti ja kuva: Vesa Siltanen

– Äitiyslomani aikana työpaikallani tehtiin järjestelyjä, jotka siirsivät työtehtäväni toiseen maahan. Edessä on siis uuden työpaikan etsintä. Viestinnän työtehtävät tuntuvat omilta, joten halusin pätevöityä alalle, kertoo Lindén.

Perheelliselle aikuiselle opiskelu vaati kuitenkin tarkkaa harkintaa. Tietyistä mukavuuksista on tingittävä.

– Suurin haaste on ajankäyttö. Käytännössä ilta-aika on se ainoa hetki päivästä, kun on mahdollista syventyä hieman pidempään johonkin työhön. Myös taloudellisesti on tiukempaa, mutta toisaalta säästäväisyydestä oppii paljon. Vähemmällä rahalla luovuus kukoistaa niin arjen huveissa kuin kodin sisustamisessa.

Monimuoto-opiskelu sopii perheelliselle

Taideakatemia tarjosi Lindénille parhaimman ratkaisun kehittyä yhteisöviestinnän asiantuntijana.

– Kun huomasin, että Turun ammattikorkeakoulussa alkaa syksyllä 2014 medianomikoulutus monimuoto-opintoina, hyppäsin kattoon! Monimuoto-opiskelu sopii mainiosti elämäntilanteeseeni: olen kotona, kun koululaiset tulevat kotiin, eikä pienimmän tarvitse olla vielä hoidossa. Opinnot taas antavat omaa aikaa, pähkinöitä purtavaksi ja aivoille töitä.

Aiemmin hankitut tietotaidot kaupalliselta alalta yhdistettynä viestinnän osaamiseen antavat Lindénille oivat valttikortit tulevaisuuden työmarkkinoilla.

- Tradenomiksi valmistuttuani olen tehnyt 15 vuotta markkinoinnin ja viestinnän töitä. Käytännössä siis kaikenlaista mainonnan suunnittelusta verkkosivuihin, tiedotteisiin ja sisäiseen viestintään. Viestintä on kuitenkin ollut pitkälti työn ja kollegoiden opettamaa, riipaisuja sieltä täältä.Opinnot eheyttävät osaamistani.

Oppiminen linkittyy kokemukseen

Lindén viihtyy Taideakatemiassa hyvin. Ammattikorkeakoulukentän suuret muutokset eivät ole häntä häirinneet.

– Aloitin aikanaan tradenomiopinnot 1997 Turun ammattikorkeakoulussa, joka oli vastikään aloittanut toimintansa. Muutosten keskellä opiskelu ei siis sinänsä ole mitään uutta. Työelämässäkin asiat muuttuvat, sellaista se meno nyt on, Lindén pohtii.

– Odotin, että opiskelu olisi vaiheittain tylsää. Toistaiseksi ei ole tylsää tehtävää ollutkaan! Näin aikuisena sitä opiskelee itselleen, ajatuksissa uusi asia kytkeytyy heti kokemukseen ja näyttää sen mahdollisesti uudessa valossa. Arvostan myös todella paljon sitä, että täällä voin kysyä ammattilaisilta mielipiteitä. Työelämässä kun pitää pärjätä yksin.

Lindén on kevään työharjoittelussa Taideakatemian viestinnässä.

– Halusin näppituntumaa päivittäiseen verkkoviestinnän tekemiseen suuressa organisaatiossa. Taideakatemian viestinnässä saan lisää kokemusta mediatiedotuksesta ja viestinnästä sosiaalisessa mediassa.