Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.9.2015
Meediossa aloittaa uusi harjoittelijatiimi.

”Toivottavasti virheitä tehdään” – Meediossa opitaan kokeilemalla

Tänä syksynä Taideakatemian viestinnän oppimisympäristö Meedio palaa entistä suurempana. Tekemisen kautta oppiminen on houkutellut tiimiin jättimäärän tekijöitä. Aikaisemmin Meediossa on ollut mukana kaksi opiskelijaharjoittelijaa, tänä syksynä mukana on peräti kahdeksan innokasta.

Teksti: Roosa Lindholm

Meedio hoitaa Taideakatemian ulkoista viestintää. Viestintävastaava Jussi Kokkola on innoissaan käsiparien määrästä. Taideakatemian viestintä toimii tänä syksynä tehokkaammin kuin koskaan.

 – Useat käsiparit mahdollistavat sen, että voimme tehdä sisältöjä hyvin monipuolisesti ja ennen kaikkea kehittää toimintaa edelleen. Täytyy toki muistaa, että lähes kaikki Meediossa aloittaneista opiskelijoista tekevät hommaa hieman kevyemmin kuin aiemmat harjoittelijat eli he eivät ole joka viikko remmissä, Kokkola pohtii.

Mahdollisuus kokeilla

Toisen vuoden journalistiopiskelija Enni Kankaanpää odottaa innolla syksyn antia. Meediossa häntä kiehtoo erityisesti mahdollisuus päästä kokeilemaan tiedottajan työtä. Vaikka työskentelystä saa opintopisteitä, tärkeintä on oppiminen.

– Toimittajan töiden ohella minua kiinnostaa myös tiedottaminen. Minulla ei kuitenkaan ole työkokemusta tiedottamisen alalta, joten ajattelin, että Meedio toimii hyvänä oppimisympäristönä.

Syksyltä Kankaanpää odottaa puhtaasti työskentelyä hyvässä porukassa.

– Uskon, että aiheet joista artikkeleita ja tiedotteita tullaan tekemään, ovat mielenkiintoisia ja niiden parissa on mukava tehdä töitä.

Kovat odotukset

Viestintävastaavalla on kovat, mutta realistiset odotukset. Opiskelijoiden ei tarvitse vielä olla valmiita ammattilaisia. Rohkeutta pitää kuitenkin löytyä.

– Virheitä saa tehdä ja toivottavasti niitä tehdään, koska jos niitä ei tehdä, niin olemme pelanneet varman päälle, emmekä ole todennäköisesti oppineet sitä, mihin meillä olisi ollut mahdollisuus, Kokkola painottaa.

Meedion aiempi konsepti on osoittautunut toimivaksi, siksi suuria muutoksia ei ole odotettavissa. Uudet ihmiset tuovat kuitenkin aina mukanaan uutta näkökulmaa.

– Tämän tyyppisen oppimisympäristön vahvuus on se, että opiskelijat saavat paljon vastuuta, mutta samalla myös ohjausta. Opiskelijat eivät tule Meedioon vain toteuttamaan annettuja tehtävänantoja, vaan viestintävastaavan kollegoiksi ja toiminnan kehittäjiksi, Kokkola valaisee.

Enni Kankaanpää kuvailee tulevaa syksyä sanalla hektinen. Hän uskoo, että uudella tiimillä Meedio pyörii oikein onnistuneesti.

– Tekijöitä on paljon ja joku ilmaisi myös olevansa kiinnostunut videojuttujen tekemisestä. Porukassamme on myös vahvaa some-osaamista, Kankaanpää myhäilee.