Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.11.2015

Media-alojen uudet tilat keräävät kehuja

Lemminkäisenkadun kampuksen media-alan uudet tilat ovat olleet käytössä viime syyskuusta lähtien. Syyskuun alussa vietettiin tupaantuliaisia opiskelijoiden kesken. Tiistaina 17.11 olivat vuorossa tuparit myös kutsuvieraille ja Lemminkäisenkadun henkilöstölle.

Teksti ja kuva: Taiga Häkkilä

Jos palaverin pitäminen pöydän ääressä tuntuu liian tylsältä, on se mahdollista tehdä myös lattialla säkkituoleilla istuen. Media-alan opiskelijat saivat tilojen uudistuessa hyvät mahdollisuudet luovuutensa käyttöön. Tiloissa on käytetty värejä ja moderneja huonekaluja.

Kiinteistöpäällikkö Markus Forsten toivoo, että toiminta tiloissa lähtisi pian kunnolla käyntiin. Tällä hetkellä kaikki opiskelijat eivät vielä hyödynnä uusien tilojen tuomia mahdollisuuksia. Monet tilat ovat vielä usein tyhjillään.

Forstenin mukaan kampuksen uusissa tiloissa on pyritty ottamaan käyttäjien toiveet huomioon. Myös koulutusalojen yhdistäminen on ollut tärkeä asia.

Täydelliseen kouluun pitää päästä milloin vaan

Media-alalla opettava Mikko Maunula näkee verkostoitumisen kannalta erityisen hyväksi sen, että kaikki media-alojen opiskelijat ovat vihdoin saman katon alla. Myös uudet tilat ovat Maunulan mielestä osoittautuneet kivoiksi. Erityisesti opettajien yhteistä työtilaa hän pitää mainiona.

- Sen sijaan, että tarvitsisi lähettää sähköpostia, kollegat ovat nyt vieressä. Välimatkat ovat kampuksessa lyhyitä, joten vastauksia saadaan nopeasti.

Tällä hetkellä opiskelijoiden täytyy hakea lupaa saadakseen työskennellä koulun tiloissa viikonloppuisin. Illalla rakennuksesta pitää kuitenkin poistua. Maunulan mielestä opiskelijalla pitäisi olla mahdollisuudet työskennellä milloin vain.

- Täydellisessä koulussa oppilaat voivat tulla vaikka öisin editoimaan. Oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa.

 

Opiskelijat haluavat verkostoitua

Journalismin opiskelijoiden opetus oli pääsääntöisesti Lemminkäisenkadun kampuksella jo viime lukuvuonna.  Tilojen muutos nähdään positiivisena asiana. Journalismin opiskelija Ida Niva pitää erityisesti hyvänä asiana toimitustilan muuttoa viereisestä rakennuksesta saman katon alle muiden tilojen kanssa. Myös rauhalliset uudet editointitilat saavat kiitosta.

Opiskelijoille on tärkeää työrauhan lisäksi myös verkostoituminen. Näiden yhdistäminen on Nivan mielestä osittain hieman haaste.

- Toimitustila on ahdas, mistä syystä useat menevät työstämään töitään muihin tiloihin. Editointitilat eivät ole aivan vieressä, mistä syystä opiskelijat ovat eri paikoissa. Tämä vaikeuttaa yhdessä työskentelyä.

Kampushanke potkaistaan pian käyntiin kunnolla

Lemminkäisenkadun toimipisteen uudistaminen liittyy Kupittaan kampushankkeeseen, jonka tarkoituksena on muuttaa myös Sepänkadun ja Ruiskadun toiminnot Kupittaalle vuosina 2018–2019. Hankkeen projektipäällikkönä toimivan Forstenin mukaan kampushanke alkaa edistyä taas ensi vuoden alusta.

- Tällä hetkellä odotellaan, että vuoden vaihteessa päästään käynnistymään hanketta kunnolla.