Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.3.2017

Lions’ Arenassa ei kukaan päässyt helpolla

Helmikuisena keskiviikkona Leijonat palasivat takaisin Saloon. He etsivät hyviä liikeideoita ja sparrasivat kehityskelpoisia ideoita eteenpäin. TV:stä tuttuun formaattiin kehitetyssä tilaisuudessa saatiin Salossa tuntumaa, kun ennakkokarsinnasta eteenpäin selviytyneet opiskelijat pääsivät vauhtiin.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio ja Reima Luoma
Kuvat: Reima Luoma

Ideoita oli runsaasti ja ne vaihtelivat mobiilisovelluksista nettipalveluihin ja espanjalaisten akogrow-kalan ja kasvien kotikasvatusalustaan.

Tänä vuonna leijonina toimineet Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen, KP-ravintola-yrittäjä Tony Hellström, valmentaja Sanna Ajomaa sekä markkinoinnin ammattilainen Anne Nenonen eivät päästäneet nuoria yrittäjän-alkuja helpolla.

Jännät paikat, silti selvittiin

Oman idean esittäminen ja tuomariston edessä puhuminen on aina vaativaa puuhaa. Eikä asiaa varmasti helpota tieto siitä, että tuomaristossa istuu neljä paikallista yritys- ja elinkeinoelämän vaikuttajaa.

Osaa esiintyjistä vaivasikin ennen Lions’ Arenalle nousua todellinen ramppikuume. Opiskelijat selvisivät kuitenkin varsin mallikkaasti, sillä kaikki olivat valmistautuneet tapahtumaan hyvin.

-    Jo syksystä asti pohdittujen yritysideoiden esittely sujui mukavasti, pienestä jännityksestä huolimatta, kertoo opiskelijoiden esityksiä seurannut lehtori Annika Karppelin Turun AMK:sta.

Leijonilta tuli esiintyjille runsaasti tarkentavia kysymyksiä ja paljon hyviä kehitysideoita.
-    Leijonat peräänkuuluttivat jokaisen idean kristallisoimista sekä vahvaa uskoa omaan ideaan, toteaa Karppelin.

Esiintymisen jälkeen esiintyjät kiittelivät erityisesti leijonien antamia vinkkejä ja tukea. Muutama tilaisuudessa kuultu idea kuulemma pääsikin jatkokeskusteluihin, joissa neuvotellaan todellisista sijoituksista ja yhteistyöstä tulevaisuudessa.

Mitä Lions’ Arenassa tapahtui?

Lions’ Arenassa ideana on, että opiskelijat pääsevät arvovaltaisen arviointiraadin eteen testaamaan ideoitaan ja esiintymistaitojaan. Yksin tai ryhmässä esitellään oma liikeidea tuomaristossa istuville. Tuomarit vuorostaan antavat palautetta ideoista.
 
Toistamiseen Salossa järjestetty tapahtuma oli Turun ammattikorkeakoulun
BisnesAkatemian taidonnäyte. Lions' Arena sai leijonilta todella hyvää palautetta niin esiintyjien kuin järjestelyiden puolesta.

Päivän yllättäjä oli AKOGrow Espanjasta. Heidän ideansa oli  Akvaario-viljely-yksikkö kuluttajakäyttöön. Leijonat olivat todella vaikuttuneita tiimin esityksestä, laskelmista ja taustatyöstä. AKOGrow haki sijoitusta prototyypin kehittämiseen ja jatkokeskustelut kuulostivatkin hyvin lupaavilta.

Suomi-tiimeistä Häppening App oli yllättäjä. Palvelu kiinnosti ja siinä nähtiin potentiaalia, vaikkakin edessä on vielä paljon työtä erityisesti tunnettavuuden kasvattamisessa ja brändäyksessä. Erityisesti palvelun henkilökohtainen palvelu kiinnosti leijonia erottautumistekijänä.

Nämä ja monet muut ideat esiteltiin Turun AMK:n Salon kampuksella. Kiitos esiintyjille ja Leijonille!