Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.3.2023

Länsi-Suomen yrityksille tarjolla muutostukea

Yrkeshögskolan Novia ja Turun ammattikorkeakoulu tekevät yhteistyötä Myrsky-hankkeessa, jonka tavoitteena on luoda nopeita toimia yrityksille koronapandemiasta toipumiseen vihreän siirtymän, muutoskyvykkyyden ja digitalisaation teemoissa.

– Viime vuodet ovat tuoneet yritysten riesaksi useita muutoksia ja haasteita; ensin koronakriisi ja nyt Ukrainan sota. Haluamme hankkeen avulla tarjota kaikupohjan ja lyhyitä koulutuksia, jotta voimme auttaa yrityksiä ja vahvistaa niiden selviytymiskykyä, kertoo Yrkeshögskolan Novian hankejohtaja Kenneth Nordell

Myrsky-hankkeessa ( MYRSKY – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio Länsi-Suomessa ) keskitytään tukemaan Länsi-Suomen mikro- ja pk-yrityksiä kehittämällä niiden osaamista ja liiketoimintaa. Hankkeessa pyritään siirtämään osaamista korkeakouluista yrityksille, minkä takia hankkeen ajankohtaisten teemojen puitteissa järjestetään sparrausta pienryhmissä.  

– Turun ammattikorkeakoululle on tärkeää hankkeessa edistää varsinaissuomalaisten yritysten muutoskyvykkyyttä ja vihreää siirtymää sekä tuoda näkyväksi Turun AMK:n laajaa osaamista ja monipuolisia keinoja tukea yrityksiä heidän haasteissaan, nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Turun AMK:n projektipäällikkö Timo Mieskonen

Hanketoiminta kohdistuu Pirkanmaalle, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle, Keski-Suomeen, Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen. Yritysten johdolle ja henkilöstölle järjestetään hankkeen puitteissa maksuttomia mikro-opintoja, infoja ja sparrausta. Toiminta on tarkoitettu kaikille toimialoille. 

– Me, jotka työskentelemme hankkeen parissa Noviassa, keskitymme palvelemaan ruotsinkielisiä yrityksiä ja yrittäjiä Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa, Nordell kertoo. 

Myrsky-hanke on osa valtakunnallista REACT-hanketta, joka käsittää 22 ammattikorkeakoulua. Hankkeen toteuttajat Länsi-Suomessa ovat Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK, Centria, Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK, Novia, Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK, Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK, Turun ammattikorkeakoulu  ja Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK. 

Myrsky-hanke päättyy vuoden 2023 lopussa. Hankkeen aikana yrityksille on tarjolla erilaisia maksuttomia tapahtumia. Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. 

Inspiraatioillat 

Keväällä järjestetään neljä inspiraatioiltaa eri alueilla. Yrkeshögskolan Novia ja Turun ammattikorkeakoulu järjestävät 4.huhtikuuta ensimmäisen tapahtuman: ”MYRSKY on täällä, oletko valmis? – Kestävän muutoksen inspiraatioilta yrityksille”. Tapahtumaan on mahdollista osallistua verkossa, mutta järjestäjät toivovat osallistujia paikan päälle. Tilaisuus alkaa klo 17.00, ohjelma ja suoratoisto klo 17.30–19.30. Osallistujat pääsevät verkostoitumaan muiden paikan päällä olevien osallistujien kanssa klo 20.00 asti. 

Tilaisuus on kaksikielinen. Ilmoittaudu tapahtumaan.

Mikro-opinnot ja sparraus 

Mikro-opinnot toteutetaan yhteistyössä valtakunnalliseen REACT-hankkeeseen osallistuvan 22 ammattikorkeakoulun välillä. Hankkeessa lanseerataan yhteinen alusta, jolta käsin osallistujat voivat tutustua vihreään siirtymään, digitalisaatioon ja muutoskyvykkyyteen liittyvään aineistoon. Opintojen laajuus voi olla kaikkea lyhyistä 10–20 minuutin luennoista kattavampiin, jopa kolmen opintopisteen kursseihin. 

Verkkosivusto avataan myöhemmin. 

Tutustu tutkimusryhmään

Hanketta koordinoi Turun ammattikorkeakoulun Yrittäjyys ja myynti -tutkimusryhmä.