Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024

Hae erikoispolkuopintoihin: Ensihoitajaksi Turun AMK:ssa!

Sairaanhoitaja Vilhelmiina Salonen pitää päänsä kylmänä tiukassakin paikassa eikä kavahda kiireistä työympäristöä. Työskentely terveysaseman kiirevastaanotolla sekä palo kehittää osaamista innostivat hänet uusien opintojen pariin.

Opiskelusta sujuva osa arkea

– Minua kiehtoo eri potilasryhmien hoitaminen vauvasta vaariin, nopeasti muuttuvat tilanteet sekä työpäivien monipuolisuus, minkä vuoksi päädyin hakemaan ensihoidon opintoihin.

Kaksivuorotyötä tekevä ja Raumalla asuva Vilhelmiina Salonen on saanut järjesteltyä opinnot sujuvaksi osaksi arkeaan. Myös työnantaja on tarvittaessa joustanut ja vastineeksi uudet opit ovat päässeet heti käyttöön nykyisessä työssä.

– Opiskelu on vaatinut toki panostamista ja arki on pitänyt suunnitella niin, että aikaa jää myös itsenäiselle opiskelulle. Työssä pystyy hyvin syventämään koulussa opittuja asioita käytäntöön. 

"Turun AMK:ssa on huipputason opetusta"

Intohimo alaa kohtaan ajavat eteenpäin haastavampinakin hetkinä.

– On mukavaa opiskella asiaa, josta on kiinnostunut ja itsellä on halua oppia uutta. Vaikka olen jo toiminut sairaanhoitajana, niin uutta asiaa tulee valtavasti lisää ja pääsen syventämään osaamistani. Parasta on ollut päästä harjoittelemaan teoriassa opittuja asioita työpajoihin ja simulaatioihin. 

Opinnoissa on saanut tutustua muihin saman intohimon jakaviin innostuneisiin ihmisiin. Opiskelukaverit ja opettajat saavatkin Saloselta kiitosta.

– Turun AMK:ssa on mielestäni huipputason opetusta. Opettajat ovat käytännönläheisiä ja ajan hermoilla ensihoidon ohjeistuksista ja käytännöistä.

Vilhelmiina Salonen suosittelee ensihoidon opintoja Turun AMK:ssa kaikille alasta kiinnostuneille.

– Rohkeasti vain! Työn ja opiskelun saa mielestäni mukavasti yhdistettyä. Myös omalla innokkuudella ja kiinnostuksella hoitotyöhön on positiivista vaikutusta opintoihin.

Haku ensihoitajan (AMK) erikoispolkuopintoihin on auki 2.-15.5.2024.

Ensihoitajaksi (AMK) 1,5 vuodessa

Erikoispolkuopinnoissa aloitat opintosi avoimessa AMK:ssa, jonka jälkeen voit hakea jatkamaan opintoja tutkinto-opiskelijana.