Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.4.2024
Ensihoitaja (AMK)

Ensihoitaja (AMK)

Onko sinulla sairaanhoitajan, kätilön tai terveydenhoitajan AMK-koulutus ja haluaisit opiskella ensihoitajaksi?

Nyt sinulla on mahdollisuus hakea Turun ammattikorkeakoulun ensihoitaja (AMK) koulutukseen erikoispolkuopintojen kautta.

Erikoispolkuopinnoissa aloitat opintosi avoimessa AMK:ssa, jonka jälkeen voit hakea jatkamaan opintoja tutkinto-opiskelijana. Ensihoitajan erikoispolkuopintojen ensimmäisellä lukukaudella, syksyllä 2024, opiskelet avoimen AMK:n opintoina ensihoidon opintoja vähintään 20 op. Tämän jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi, jolloin opinnot jatkuvat syventävän vaiheen ensi- ja akuuttihoidon opinnoilla ja mm. harjoittelujaksoilla.

Lähiopetus toteutuu Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksilla.

Koulutukseen voit hakea, jos sinulla on sairaanhoitajan (AMK), kätilön (AMK) tai terveydenhoitajan (AMK) tutkinto tai vastaava aikaisempi opistoasteen tutkinto.

Opintojen tavoitteet

Ensihoitajan erikoispolkuopintojen ensimmäisellä lukukaudella, syksyllä 2024, opiskelet avoimen AMK:n opintoina 30 opintopistettä. Suoritettuasi avoimen AMK:n opinto-oikeudella vähintään 20 opintopistettä erikoispolkuopintoja, haet tutkinto-opiskelijaksi marras-joulukuussa 2024 järjestettävässä erillishaussa.

Opintojen rakenne

Ensihoitajan (AMK) erikoispolkuopinnot sisältävät teoriaopintoja verkossa, sekä kontaktiopetusta koululla (työpajat, simulaatiot yms.).

Opinnoista 30 opintopistettä suoritat avoimen AMK:n opiskelijana syyslukukaudella 2024.

Tämän jälkeen haet erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi. Erillishaun hakukelpoisuuteen vaaditaan vähintään 20 opintopistettä avoimen AMK:n opiskelijana suoritettuja erikoispolun opintoja.

Erillishaun jälkeen jatkat opintojasi (60 op) tutkinto-opiskelijana oppimissuunnitelman mukaisesti syksyyn 2025.

Koko opintojen (avoin AMK:n opinnot + tutkinto) laajuus on siis 90 op ja suunniteltu kesto 1,5 vuotta (ensihoitajan tutkinnon kokonaislaajuus on 240 op, josta aikaisemmalla tutkinnolla hyväksiluetaan osa tulevissa tutkinto-opinnoissa).

Oppimismenetelminä käytetään monipuolisesti verkko- ja lähioppimisympäristöjä, luentoja, oppimistehtäviä, työpajoja ja simulaatioita. Opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua ja opiskelijana sinun on varauduttava siihen, että puolessatoista vuodessa suoritettavat ensihoitotyön opinnot edellyttävät tiivistä sitoutumista opiskeluun ja harjoittelujaksojen aikana täysipäiväistä opiskelua, mikäli työsuhteinen harjoittelu ei järjesty.

Lähiopetus toteutuu Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksilla.

Opetusajankohdat

Ensihoitajan erikoispolkuopinnot alkavat elokuussa 2024 viikolla 34.  

Opinnot sisältävät kontaktiopetusta n. 1-2 päivänä viikossa pääsääntöisesti arkisin klo 8-16 välillä. Teoriaopetus toteutuu verkossa pääasiassa ilman aika- ja paikkasidonnaisuutta.

Hae erikoispolkuopintoihin

Seuraava hakuaika koulutukseen on 2.–15.5.2024.

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkemmat tiedot hakukelpoisuudesta ja pohjakoulutusvaatimuksesta, opiskelijavalinnoista sekä hakulomakkeen.