Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.1.2019

Turun AMK teki huipputuloksen rahoitusmittareissa

Turun ammattikorkeakoulu teki komean ennätysvuoden opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusta tuovissa tuloksissa. Ministeriö myöntää ammattikorkeakouluille rahoituksen rahoitusmittareissa menestymisen perusteella.

Kokonaisuutena tuloksellisuus kasvoi noin 5–6 prosenttia. Valmistuneiden määrä vuonna 2018 oli 1985, kun se edellisenä vuonna oli 1790.

– Loistavan loikan ovat tehneet master-tason ylemmät AMK-tutkinnot, jotka nousivat 171:stä 275:een. Perustutkinnot nousivat 1619:stä 1710:aan. Kiitos tästä niin loistavalle henkilöstöllemme kuin kaikille ahkerille opiskelijoille, kiittelee rehtori Vesa Taatila. 

Kevään mittaan nähdään, nouseeko Turun AMK kokonaistutkinnoissa Suomen toiseksi suurimmaksi AMK:ksi.
– Vuonna 2018 Haaga-Helia tuotti noin 1950 tutkintoa. Onkin jännittävää katsoa, miten heidän tutkintomääränsä on muuttunut, rehtori Taatila pohtii. 

AVOP-mittari kertoo valmistuneiden opiskelijoiden tyytyväisyydestä. 

– Yhden desimaalin tarkkuudella perustutkintoa opiskelleiden tyytyväisyys on säilynyt tasaisesti tasolla 5,0. Samalla kuitenkin master-tason opiskelijoiden tyytyväisyys on noussut huimasti, tasolle 5,6, Taatila iloitsee. 

Avoimen AMK:n osalta olemme perinteisesti olleet selkeästi kokoamme pienempiä – mutta emme enää. Hyppäsimme vuodessa 12407:stä opintopisteestä 18576:een avoimessa AMK:ssa suoritettuun opintopisteeseen.

Myös jo ennestään vahva tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyö on kasvanut melkein 10 prosentilla. 

Työllisyystiedot tulevat vasta muutaman kuukauden päästä, mutta työttömyysseurannan perusteella niidenkin pitäisi olla ennätykselliset. 

Kaikkiaan Turun AMK:ssa opiskelee 9600 opiskelijaa kolmella eri sektorilla: Tekniikka ja liiketoiminta, Terveys ja hyvinvointi sekä Taideakatemia. 

Katso Avoimen AMK:n kevään opintotarjonta

Katso yhteishaun aikataulu

Ylempiä AMK-tutkintoja opiskellaan Master Schoolissa

Tutustu tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaamme