Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.3.2016
Taideakatemiassa voi opiskella monenlaista

Hakijoita kiinnosti, millaista on arki Taideakatemiassa

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian esittävien taiteiden hakuinfo järjestettiin Köysiteatterin aulassa 9.3.2016. Hakijat olivat kiinnostuneita erityisesti opiskelun arjesta. Paikalla olikin opettajien lisäksi paljon eri alojen opiskelijoita kertomassa, millaista heidän opiskelunsa on ollut käytännössä.

Kuva: Ville Saarikoski
Teksti: Heta Laiho

Sirkuskoulutuksesta kiinnostuneet Hermanni Ahomies ja Oliver Ewart olivat hankkineet tietoa koulutuksesta etukäteen ja aloittaneet jo pääsykokeisiin valmistautumisen. Infosta oli heidän mielestään silti hyötyä, juuri opiskelijoiden ansioista.

 - Itse haluan yleensä selvittää asioita etukäteen, ja aika paljon tulikin otettua koulusta selvää. Infossa oli silti tosi mukava päästä kontaktiin nykyisten opiskelijoiden kanssa, että näki ja kuuli millainen on esimerkiksi heidän normaali koulupäivänsä, sanoo Ahomies.

 Tulevilla hakijoilla oli Taideakatemiasta kuva arvostettuna ja kovatasoisena kouluna. Tämä mielikuva ei muuttunut, mutta joitakin virheellisiä ennakkokäsityksiä murrettiin.

 - Olin ymmärtänyt, että opiskelu on tiukkaa ja ankaraa työtä joka päivä, mutta nyt korjattiin se oletus. Opiskelijat kertoivat, että opiskelu on hauskaa tekemistä pilke silmäkulmassa ja heillä on vahva yhteishenki, tuumaa Ewart.

 Taideakatemian valttina lukuisa kirjo eri aloja

 Yhteishenki ja eri alojen välinen yhteistyö on Taideakatemian vahvuus. Taideakatemiassa opetettavien alojen kirjo on suuri, mikä avaa ovia taiteiden välisille yhteistyömahdollisuuksille ja verkostoitumiseen. Taideakatemiassa voi myös opiskella aloja, joita ei Suomessa opeteta korkeakouluasteella missään muualla. Tämä korostaa kansainvälisten suhteiden merkitystä.

 - Esimerkiksi sirkuskoulu hakee kumppaninsa ulkomailta ja kun kansainvälinen suunta on jostain auki, se on auki muualtakin, sanoo esittävien taiteiden koulutus- ja tutkimuspäällikkö Eero Linjama.  

 Tulevalle hakijalle Eero Linjaman tekisi mieli sanoa, että Taideakatemiassa on rajattomat mahdollisuudet. Omassa taiteen alassaan hyväksi ja vielä paremmaksi kasvamisen lisäksi koulu tarjoaa yhteistyömahdollisuudet, joista voi syntyä mitä tahansa.

 - Älä mieti, vaan tee, hae, tule, kokeile. Miettiä ehtii myöhemminkin, mutta nyt on hakuaika, nyt täytyy hakee, summaa Linjama.