Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.4.2022
tradenomi

Avoimen AMK:n erillishauissa hyväksytyt 

Hei polkuopinnoista tutkinto-opintoihin valittu, tämä sivu koskee sinua!

Jos sinut hyväksytään tutkinto-opiskelijaksi, saat tiedon hyväksymisestä sähköpostilla valintojen tulosten julkistamisen jälkeen. Opiskelijavalinnan tuloksen voit tarkistaa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös koskee myös erillishakuja. Lisätietoja saat sivulta Yhden paikan säännös.

Toimi näin

 1. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova; sitä ei voi muuttaa tai peruuttaa.
 2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissa olevaksi seuraavalle lukukaudelle Oma Opintopolun kautta samalla, kun otat opiskelupaikan vastaan. Poissa olevana voit olla ainoastaan lakisääteisestä syystä. Katso lisätietoa poissaolo-oikeudesta alempana.
 3. Tutustu tämän sivun ohjeisiin. Erillisiä ohjeita tutkinto-opintojen aloittamisesta ei lähetetä.
 4. Maksa YTHS-opiskelijaterveydenhuoltomaksu. Lisätietoja maksusta YTHS terveydenhoitomaksu.

Tutkinto-opintojen opiskeluoikeus

Tutkinto-opintojen aloitusajankohdat on eritelty erillishauittain alempana. Voit jatkaa opiskelua avoimessa AMK:ssa avoimen AMK:n opiskeluoikeuden päättymiseen asti. Opintoja jatketaan tutkinto-opiskelijana pääsääntöisesti samassa ryhmässä kuin avoimen AMK:n opinnoissa eli ryhmätunnus ja tutoropettaja pysyvät samoina. Olethan tarvittaessa yhteydessä opinto-ohjaajaan jo ennen opintojen alkua, jos sinulla on kysyttävää ryhmään tai HOPS:n suunnitteluun liittyen. Opintotoimisto (opintoasiat@turkuamk.fi) vastaa tutkinto-opiskelijoiden opiskeluoikeuksista, opintosuoritusotepyynnöistä ja opintoihin liittyvistä lomakkeista.

Avoimen AMK:n opinto-oikeus päätetään automaattisesti, kun olet tullut valituksi Turun ammattikorkeakouluun avoimen väylän haussa. Sinun ei tarvitse erikseen erota avoimen AMK:n opinnoista.

Uusi roolisi näkyy Tuudossa noin viikon kuluttua tutkinto-opiskeluoikeutesi alkamisesta.

Käyttäjätunnus ja opiskelijanumero

Kun siirryt tutkinto-opiskelijaksi, saat automaattisen viestin avoimen AMK:n tunnuksesi vanhenemisesta. Viestiin ei tarvitse reagoida mitenkään eivätkä tietosi katoa, kun toimit seuraavien ohjeiden mukaan:

 • Aktivoi käyttäjätunnus uudelleen tutkinto-opintojen opiskeluoikeuden alkaessa id.turkuamk.fi-palvelussa. Käyttäjätunnuksen rekisteröinti on mahdollista viimeistään noin viikkoa ennen tutkinto-opintojen aloitusta. Jos käyttäjätunnuksen aktivointi ei onnistu, aiempi käyttäjätunnuksesi on edelleen voimassa. Voit kirjautua järjestelmiin aiemmalla käyttäjätunnuksella.
 • Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA Turun AMK:n käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen. Lue ohjeet osoitteessa www.turkuamk.fi/mfa .
 • Jos olet unohtanut salasanasi, saat uusittua sen  id.turkuamk.fi-palvelussa.
 • Jos sinulla on ongelmia käyttäjätunnusten aktivoinnissa tai sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä Service deskiin, servicedesk@turkuamk.fi.

Kun sinut on hyväksytty Avoimen väylän AMK-haussa, tutkinto-opiskeluoikeus alkaa seuraavan lukukauden alusta seuraavasti:

 • kevään haussa 1.8., jolloin vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.7.
 • syksyn haussa 1.1., jolloin vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.12.

Opiskelijanumero vaihtuu lukukauden vaihtuessa. Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta. Sama käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu.

Kun sinut on hyväksytty Erikoispolulta tutkinto-opiskelijaksi (Avoin AMK + tutkinto) -haussa, tutkinto-opiskeluoikeus alkaa seuraavan lukukauden alusta seuraavasti:

 • kevään haussa 1.8., jolloin vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.7.
 • syksyn haussa 1.1., jolloin vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.12.

Opiskelijanumero vaihtuu lukukauden vaihtuessa. Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta. Sama käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu. Varaudu esittämään alkuperäinen tutkintotodistus opintojen alkaessa.

Kun sinut on hyväksytty Avoimen väylän ylempi AMK -haussa, tutkinto-opiskeluoikeus alkaa seuraavan kuukauden alusta opiskelijavalinnan tuloksen julkaisusta. Avoimen AMK:n opiskeluoikeus päättyy tätä edeltävän kuukauden viimeisenä päivänä. Käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, mutta opiskelijanumero vaihtuu. Rekisteröi käyttäjätunnus uudelleen opiskeluoikeuden muuttuessa. Rekisteröinti on mahdollista vasta tutkinto-opintojen alettua.

Ilmoittautumiset ja opintosuoritukset

Jos sinulla on keskenjääneitä toteutuksia, sinut ilmoitetaan niille uudella opiskelijanumerollasi. Tuleville lukukauden opintojaksoille ilmoittaudut suoraan uudella opiskelijanumerollasi Pepissä.

Avoimen AMK:n opiskelijanumerolla suoritettamiesi kurssien verkko-oppimisympäristöjen kansiot häviävät näkyvistä avoimen AMK:n opinto-oikeuden päätyttyä. Otathan siis Itslearningistä talteen kaiken tarvittavan, sillä kadonneita kansioita ei saa palautettua edes keskeneräisissä toteutuksissa.

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintosuoritukset hyväksiluetaan uudelle opiskelijanumerolle; sinun ei tarvitse hakea niistä erikseen hyväksilukuja. Huomaathan, että siirrämme opintosuoritukset ja ilmoittautumiset lukukauden aikana. Ne eivät eivät siirry välittömästi uudelle opiskelijanumerolle.

Avoimen väylän ylempi AMK -haussa valittujen lukukausimaksun hyvitys

Kun sinut on hyväksytty Avoimen väylän ylempi AMK -haussa tutkinto-opiskelijaksi ja olet suorittanut kyseisen lukukauden maksun ennen tutkinto-opiskelijaksi hyväksymistä, olet oikeutettu kuluvan lukukauden maksun osittaiseen tai täysinäiseen palautukseen.

Lukukausimaksu hyvitetään kokonaisuudessaan, jos sinulle ei ole kuluvana lukukautena merkitty opintosuorituksia opintorekisteriin avoimen AMK:n opiskeluoikeudella. Suoritettujen opintopisteiden perusteella hyvitettävästä summasta vähennetään opintopistekohtaisen maksun osuus (15 €/op).

Maksun hyvitystä varten sinun tulee ilmoittaa tilinumero ja pankin BIC-koodi avoimen AMK:n toimistoon avoinamk[at]turkuamk.fi. Maksua ei hyvitetä, jos emme saa ilmoitusta asiasta. Edellisten lukukausien maksuja ei hyvitetä.

Poissaolo-oikeus tutkinto-opinnoissa

Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissa olevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

 1. hän suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
 2. hän on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
 3. hän on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Poissaolon lakiperusteisuuden todentavat dokumentit sinun tulee toimittaa avoimeen AMK:iin  sähköisellä lomakkeella  heti, kun olet Opintopolussa ilmoittautunut poissa olevaksi.