Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.6.2021
tradenomi

Avoimen AMK:n erillishauissa hyväksytyt

Jos sinut hyväksytään tutkinto-opiskelijaksi, saat tiedon hyväksymisestä sähköpostilla valintojen tulosten julkistamisen jälkeen. Opiskelijavalinnan tuloksen voit tarkistaa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös koskee myös erillishakuja. Lisätietoja saat sivulta Yhden paikan säännös

Toimi näin

  1. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova.
  2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi seuraavalle lukukaudelle Oma Opintopolun kautta samalla kun otat opiskelupaikan vastaan. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta alempana.
  3. Tutustu tämän sivun ohjeisiin. Erillisiä ohjeita tutkinto-opintojen aloittamisesta ei lähetetä.
  4. Maksa YTHS opiskelijaterveydenhuoltomaksu. Lisätietoja maksusta YTHS maksu.

Tutkinto-opintojen opiskeluoikeus

Tutkinto-opintojen aloitusajankohdat on eritelty erillishauittain alempana. Avoimen AMK:n opintoja opiskeluja voi jatkaa avoimen AMK:n opiskeluoikeuden päättymiseen asti. Opintoja jatketaan pääsääntöisesti samassa ryhmässä kuin avoimen AMK:n opinnoissa eli ryhmätunnus ja tutoropettaja pysyvät samoina. Olethan tarvittaessa yhteydessä ennen opintojen alkua opinto-ohjaajaan, jos sinulla on kysyttävää ryhmään tai HOPS:n suunnitteluun liittyen. Opintotoimisto (opintoasiat(at)turkuamk.fi) vastaa tutkinto-opiskelijoiden opiskeluoikeuksista, opintosuoritusotepyynnöistä ja opintoihin liittyvistä lomakkeista.

Avoimen AMK:n opinto-oikeus päätetään automaattisesti, kun olet tullut valituksi Turun ammattikorkeakouluun avoimen väylän haussa. Sinun ei tarvitse erikseen erota Avoimen AMK:n opinnoista.

Käyttäjätunnus ja opiskelijanumero

Käyttäjätunnus tulee aktivoida uudelleen tutkinto-opintojen opiskeluoikeuden alkaessa id.turkuamk.fi -palvelussa . Käyttäjätunnuksen rekisteröinti on mahdollista viimeistään noin viikkoa ennen tutkinto-opintojen aloitusta. Mikäli käyttäjätunnuksen aktivointi ei onnistu, yritäthän myöhemmin uudelleen. Voit olla yhteydessä IT-tukeen (servicedesk(at)turkuamk.fi) tai Opintotoimistoon (opintoasiat(at)turkuamk.fi), jos käyttäjätunnuksen rekisteröinti ei onnistu alle viikkoa ennen tutkinto-opintojen alkua. Tarvittaessa salasanan voi vaihtaa osoitteessa id.turkuamk.fi. Käyttäjätunnuksen voi noutaa myös Opintotoimiston palvelupisteeltä EduCitystä, jos opiskelijalla ei ole käytössään verkkopankkitunnuksia.

Avoimen väylän AMK-haussa valitun tutkinto-opiskeluoikeus alkaa 1.1. (syksyn haku) tai 1.8. (kevään haku) ja opiskelijanumero vaihtuu lukukauden vaihtuessa. Vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.12. (syksyn haku) tai 31.7. (kevään haku). Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta. Sama käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu.

Erikoispolku (Avoin AMK + tutkinto) -haussa valittuna tutkinto-opiskeluoikeus alkaa 1.1. (syksyn haku) tai 1.8. (kevään haku) ja opiskelijanumero vaihtuu lukukauden vaihtuessa. Vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.12.  (syksyn haku) tai 31.7. (kevään haku). Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta. Sama käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu. Varaudu esittämään alkuperäinen tutkintotodistus opintojen alkaessa.

Avoimen väylän ylempi AMK -haussa valittuna tutkinto-opiskeluoikeus alkaa seuraavan kuun alusta opiskelijavalinnan tuloksen ilmoittamisesta. Avoimen AMK:n opiskeluoikeus päättyy tätä edeltävän kuukauden viimeisenä päivänä. Käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, mutta opiskelijanumero vaihtuu. Käyttäjätunnus tulee rekisteröidä uudelleen opiskeluoikeuden muuttuessa. Rekisteröinti on mahdollista vasta tutkinto-opintojen alettua.

Ilmoittautumiset ja opintosuoritukset

Opintotoimisto ilmoittaa opiskelijan tutkinto-oikeuden opiskelijanumeron kesken jääneille toteutuksille (osasuorituksia ei siirretä). Muille lukukauden opintojaksoille opiskelija ilmoittautuu suoraan uudella opiskelijanumerollaan itse.

Vanhalla opiskelijanumerolla suoritettujen opintojaksototeutusten verkko-oppimisympäristöjen kansiot häviävät näkyvistä avoimen AMK:n opinto-oikeuden päätyttyä. Otathan siis Itslearningistä talteen kaiken tarvittavan, sillä kadonneita kansioita ei saa palautettua edes keskeneräisissä toteutuksissa.

Turun Avoimen AMK:n opintosuoritukset hyväksiluetaan automaattisesti uudelle opiskelijanumerolle, joten hyväksilukuja ei tarvitse erikseen hakea. Avoin AMK + tutkinto-opinnoissa opiskelevien pohjakoulutusvaatimuksen mukainen tutkinto myös hyväksiluetaan automaattisesti.

Opintosuoritusten ja ilmoittautumisten siirrossa on viivettä opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen. Tietojen tulisi olla siirtynyt helmikuun ja syyskuun loppuun mennessä.

Avoimen väylän ylempi AMK -haussa valittujen lukukausimaksun hyvitys

Avoimen väylän ylempi AMK -haussa hyväksytty on oikeutettu kuluvan lukukauden maksun osittaiseen tai täysinäiseen palautukseen, jos opiskelija on suorittanut kyseisen lukukauden maksun ennen tutkinto-opiskelijaksi hyväksymistä.

Lukukausimaksu hyvitetään kokonaisuudessaan, jos opiskelijalla ei ole kuluvana lukukautena merkitty opintosuorituksia opintorekisteriin avoimen AMK:n opiskeluoikeudella. Suoritettujen opintopisteiden perusteella hyvitettävästä summasta vähennetään opintopistekohtaisen maksun osuus (15€/op).

Maksun hyvitystä varten opiskelijan on ilmoitettava tilinumero ja pankin BIC-koodi avoimen AMK:n toimistoon avoinamk[at]turkuamk.fi. Maksua ei hyvitetä, jos opiskelija ei ilmoita kyseisiä tietoja. Edellisten lukukausien maksuja ei hyvitetä.

Poissaolo-oikeus tutkinto-opinnoissa

Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

  1. suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
  2. on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
  3. on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Poissaolon lakiperusteisuuden todentavat dokumentit tulee toimittaa Hakijapalveluihin ( https://turkuamk.e-lomake.fi/lomakkeet/287/lomake.html ) sähköisesti heti, kun olet Opintopolussa ilmoittautunut poissaolevaksi.