Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.9.2021
tradenomi

Avoimen AMK:n erillishauissa hyväksytyt 

Hei polkuopinnoista tutkinto-opintoihin valittu, tämä sivu koskee sinua!

Jos sinut hyväksytään tutkinto-opiskelijaksi, saat tiedon hyväksymisestä sähköpostilla valintojen tulosten julkistamisen jälkeen. Opiskelijavalinnan tuloksen voit tarkistaa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös koskee myös erillishakuja. Lisätietoja saat sivulta Yhden paikan säännös.

Toimi näin

  1. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova; sitä ei voi muuttaa tai peruuttaa.
  2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissa olevaksi seuraavalle lukukaudelle Oma Opintopolun kautta samalla, kun otat opiskelupaikan vastaan. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta alempana.
  3. Tutustu tämän sivun ohjeisiin. Erillisiä ohjeita tutkinto-opintojen aloittamisesta ei lähetetä.
  4. Maksa YTHS-opiskelijaterveydenhuoltomaksu. Lisätietoja maksusta YTHS maksu.

Tutkinto-opintojen opiskeluoikeus

Tutkinto-opintojen aloitusajankohdat on eritelty erillishauittain alempana. Avoimen AMK:n opintoja opiskeluja voi jatkaa avoimen AMK:n opiskeluoikeuden päättymiseen asti. Opintoja jatketaan pääsääntöisesti samassa ryhmässä kuin avoimen AMK:n opinnoissa eli ryhmätunnus ja tutoropettaja pysyvät samoina. Olethan tarvittaessa yhteydessä ennen opintojen alkua opinto-ohjaajaan, jos sinulla on kysyttävää ryhmään tai HOPS:n suunnitteluun liittyen. Opintotoimisto (opintoasiat@turkuamk.fi) vastaa tutkinto-opiskelijoiden opiskeluoikeuksista, opintosuoritusotepyynnöistä ja opintoihin liittyvistä lomakkeista.

Avoimen AMK:n opinto-oikeus päätetään automaattisesti, kun olet tullut valituksi Turun ammattikorkeakouluun avoimen väylän haussa. Sinun ei tarvitse erikseen erota Avoimen AMK:n opinnoista.

Käyttäjätunnus ja opiskelijanumero

Kun siirryt tutkinto-opiskelijaksi, saat automaattisen viestin  Turun AMK:n tunnuksesi vanhenemisesta. Viestiin ei tarvitse reagoida mitenkään eivätkä tietosi katoa, kun toimit seuraavien ohjeiden mukaan:

  • Käyttäjätunnus tulee aktivoida tutkinto-opintojen opiskeluoikeuden alkaessa id.turkuamk.fi -palvelussa . Käyttäjätunnuksen rekisteröinti on mahdollista viimeistään noin viikkoa ennen tutkinto-opintojen aloitusta. Jos käyttäjätunnuksen aktivointi ei onnistu, aiempi käyttäjätunnuksesi on edelleen voimassa. Kirjaudu järjestelmiin aiemmalla käyttäjätunnuksella. Jos olet unohtanut salasanasi, saat sen uusittua yllä linkatussa id.turkuamk.fi-palvelussa.
  • Jos käyttäjätunnusten aktivoinnissa on ongelmia tai sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä Service deskiin, servicedesk@turkuamk.fi.

Avoimen väylän AMK-haussa valitun tutkinto-opiskeluoikeus alkaa 1.1. (syksyn haku) tai 1.8. (kevään haku) ja opiskelijanumero vaihtuu lukukauden vaihtuessa. Vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.12. (syksyn haku) tai 31.7. (kevään haku). Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta. Sama käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu.

Erikoispolulta tutkinto-opiskelijaksi (Avoin AMK + tutkinto) -haussa valitun tutkinto-opiskeluoikeus alkaa 1.1. (syksyn haku) tai 1.8. (kevään haku) ja opiskelijanumero vaihtuu lukukauden vaihtuessa. Vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.12. (syksyn haku) tai 31.7. (kevään haku). Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta. Sama käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu. Varaudu esittämään alkuperäinen tutkintotodistus opintojen alkaessa.

Avoimen väylän ylempi AMK -haussa valitun tutkinto-opiskeluoikeus alkaa seuraavan kuun alusta opiskelijavalinnan tuloksen ilmoittamisesta. Avoimen AMK:n opiskeluoikeus päättyy tätä edeltävän kuukauden viimeisenä päivänä. Käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, mutta opiskelijanumero vaihtuu. Käyttäjätunnus tulee rekisteröidä uudelleen opiskeluoikeuden muuttuessa. Rekisteröinti on mahdollista vasta tutkinto-opintojen alettua.

Ilmoittautumiset ja opintosuoritukset

Jos sinulla on keskenjääneitä toteutuksia, sinut ilmoitetaan niille uudella opiskelijanumerollasi. Tuleville lukukauden opintojaksoille ilmoittaudut suoraan uudella opiskelijanumerollasi Pepissä.

Avoimen AMK:n opiskelijanumerolla suoritettamiesi kurssien verkko-oppimisympäristöjen kansiot häviävät näkyvistä avoimen AMK:n opinto-oikeuden päätyttyä. Otathan siis Itslearningistä talteen kaiken tarvittavan, sillä kadonneita kansioita ei saa palautettua edes keskeneräisissä toteutuksissa.

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintosuoritukset hyväksiluetaan uudelle opiskelijanumerolle, eikä hyväksilukuja tarvitse erikseen hakea. Opintosuoritukset ja ilmoittautumiset siirretään lukukauden aikana, tiedot eivät siirry välittömästi.

Avoimen väylän ylempi AMK -haussa valittujen lukukausimaksun hyvitys

Avoimen väylän ylempi AMK -haussa hyväksytty on oikeutettu kuluvan lukukauden maksun osittaiseen tai täysinäiseen palautukseen, jos opiskelija on suorittanut kyseisen lukukauden maksun ennen tutkinto-opiskelijaksi hyväksymistä.

Lukukausimaksu hyvitetään kokonaisuudessaan, jos opiskelijalla ei ole kuluvana lukukautena merkitty opintosuorituksia opintorekisteriin avoimen AMK:n opiskeluoikeudella. Suoritettujen opintopisteiden perusteella hyvitettävästä summasta vähennetään opintopistekohtaisen maksun osuus (15€/op).

Maksun hyvitystä varten opiskelijan on ilmoitettava tilinumero ja pankin BIC-koodi avoimen AMK:n toimistoon avoinamk[at]turkuamk.fi. Maksua ei hyvitetä, jos opiskelija ei ilmoita kyseisiä tietoja. Edellisten lukukausien maksuja ei hyvitetä.

Poissaolo-oikeus tutkinto-opinnoissa

Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

  1. suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
  2. on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
  3. on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Poissaolon lakiperusteisuuden todentavat dokumentit tulee toimittaa Hakijapalveluihin ( https://turkuamk.e-lomake.fi/lomakkeet/287/lomake.html ) sähköisesti heti, kun olet Opintopolussa ilmoittautunut poissaolevaksi.