Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.5.2024
tradenomi

Avoimen AMK:n erillishauissa hyväksytyt 

Hei polkuopintojen perusteella tutkinto-opintoihin valittu, onnea opiskelupaikasta! Tutustuhan huolella tämän sivun ohjeisiin.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Opintopolussa. Voit tarkistaa tuloksen kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Tiedotamme asiasta myös sähköpostilla siihen osoitteeseen, jonka olet hakulomakkeella antanut.

Toimi näin:

 1. Ota tarjottu opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa ilmoitettuun määräaikaan mennessä.
  • Opiskelupaikka peruuntuu, jos et ota sitä vastaan määräaikaan mennessä.
  • Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova; sitä ei voi muuttaa tai peruuttaa. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet.
  • Voit ottaa vastaan samana lukukautena (1.8.-31.12. tai 1.1.-31.7.) alkavasta  koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Säännös koskee sekä yhteishakua että erillishakuja. Katso lisätietoa sivulla  Yhden korkeakoulupaikan säännös.
 2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissa olevaksi seuraavalle lukukaudelle Oma Opintopolun kautta samalla, kun otat opiskelupaikan vastaan.
  • Poissa olevana voit olla ainoastaan lakisääteisestä syystä. Katso lisätietoa poissaolo-oikeudesta alempana tällä sivulla.
 3. Maksa lakisääteinen YTHS-opiskelijaterveydenhoitomaksu.
 4. Tutustu huolellisesti tämän sivun ohjeisiin ja kaikille uusille tutkinto-opiskelijoille suunnattuihin sivuihin

 

Turun AMK:n käyttäjätunnus

Jos sinulla on jo Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnus, toimi näin:

 • Opiskelijanumerosi vaihtuu, kun jatkat opintojasi tutkinto-opiskelijana. Käyttäjätunnus sen sijaan pysyy samana ja kirjautuminen Turun AMK:n järjestelmiin toimii kuten ennenkin.
 • Jos kirjautuminen ei kuitenkaan toimi, aktivoi käyttäjätunnus uudelleen tutkinto-opintojen opiskeluoikeuden alkaessa id.turkuamk.fi-palvelussa.
 • Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnukset vaativat monivaiheisen tunnistautumisen (MFA). Muista käydä aktivoimassa MFA käyttäjätunnuksen aktivoinnin jälkeen. 
 • Jos olet unohtanut salasanasi, saat uusittua sen id.turkuamk.fi-palvelussa.
 • Jos sinulla on ongelmia käyttäjätunnusten tai MFA:n aktivoinnissa tai sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai verkkpankkitunnuksia, ota yhteyttä IT-palveluihin, servicedesk@turkuamk.fi. 

Huom! Kun siirryt Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opinnoista tutkinto-opiskelijaksi, saat automaattisen viestin avoimen AMK:n tunnuksen vanhenemisesta. Viestiin ei tarvitse reagoida mitenkään eivätkä tietosi katoa, kun aktivoit käyttäjätunnuksesi uudelleen yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Jos sinulla ei ole Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnusta, toimi näin:

Aktivoi käyttäjätunnus osoitteessa id.turkuamk.fi > Rekisteröidy.

 • Palvelu vaatiii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo palvelun toiminnasta.
 • Jos aktivointi ei onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Käyttäjätunnuksen aktivointi on mahdollista viimeistään noin viikkoa ennen tutkinto-opintojen aloitusta. Jos et saa tunnusta aktivoitua, ota yhteyttä IT-palveluihin, servicedesk@turkuamk.fi.
 • Käyttäjätunnuksen rekisteröinnin jälkeen aktivoi monivaiheinen tunnistautuminen (MFA). Lue ohjeet sivulla Monivaiheinen tunnistautuminen.
 • Jos sinulla on ongelmia käyttäjätunnuksen tai MFA:n aktivoinnissa tai sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä IT-palveluihin, servicedesk@turkuamk.fi.

Ohjeet Turun ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa polkuopintonsa suorittaneille

Tutkinto-opintojen opiskeluoikeus ja uusi opiskelijanumero

Tutkinto-opintojen aloitusajankohdat on eritelty erillishauittain alempana. Voit jatkaa opiskelua avoimessa AMK:ssa avoimen AMK:n opiskeluoikeuden päättymiseen asti. Opintoja jatketaan tutkinto-opiskelijana pääsääntöisesti samassa ryhmässä kuin avoimen AMK:n opinnoissa; ryhmätunnus ja tutoropettaja pysyvät samoina. Olethan tarvittaessa yhteydessä opinto-ohjaajaan jo ennen opintojen alkua, jos sinulla on kysyttävää ryhmään tai HOPS:n suunnitteluun liittyen. Opintotoimisto (opintoasiat@turkuamk.fi) vastaa tutkinto-opiskelijoiden opiskeluoikeuksista, opintosuoritusotepyynnöistä ja opintoihin liittyvistä lomakkeista.

Jos olet opiskellut Turun ammattikorkeakoulussa, avoimen AMK:n opinto-oikeus päätetään virkailijan toimesta, kun olet tullut valituksi Turun ammattikorkeakouluun avoimen väylän haussa. Sinun ei tarvitse erikseen erota avoimen AMK:n opinnoista. Uusi roolisi näkyy Tuudossa noin viikon kuluttua tutkinto-opiskeluoikeutesi alkamisesta.

 • Kun sinut on hyväksytty Avoimen väylän haussa AMK-tutkintoon, tutkinto-opiskeluoikeus alkaa seuraavan lukukauden alusta seuraavasti:
  • kevään haussa 1.8., jolloin vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.7.
  • syksyn haussa 1.1., jolloin vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.12.
  • Opiskelijanumero vaihtuu lukukauden vaihtuessa. Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta. Sama käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu.
 • Kun sinut on hyväksytty Erikoispolulta tutkinto-opiskelijaksi -haussa, tutkinto-opiskeluoikeus alkaa seuraavan lukukauden alusta seuraavasti:
  • kevään haussa 1.8., jolloin vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.7.
  • syksyn haussa 1.1., jolloin vanha avoimen AMK:n rooli päättyy 31.12.
  • Opiskelijanumero vaihtuu lukukauden vaihtuessa. Tämän jälkeen saat automaattisen viestin käyttäjätunnuksen vanhentumisesta. Sama käyttäjätunnus pysyy kuitenkin voimassa, kun uusi opiskelijanumero on luotu. 
 • Kun sinut on hyväksytty Avoimen väylän haussa ylempään AMK -tutkintoon, tutkinto-opiskeluoikeus alkaa seuraavan kuukauden alusta opiskelijavalinnan tuloksen julkaisusta. Avoimen AMK:n opiskeluoikeus päättyy tätä edeltävän kuukauden viimeisenä päivänä. Kesäkuussa tutkinto-opiskelijaksi valituilla tutkinto-opiskeluoikeus alkaa 1. elokuuta, jolloin avoimen AMK:n opiskeluoikeus päättyy 31.7. Käyttäjätunnus pysyy voimassa, mutta opiskelijanumero vaihtuu. 

Ilmoittautumiset ja opintosuoritukset

Jos sinulla on kesken jääneitä toteutuksia, voit pyytää opintotoimistoa siirtämään sinut niille uudella opiskelijanumerollasi. Opintotoimiston sähköpostiosoite on opintoasiat@turkuamk.fi. Lukukauden tuleville opintojaksoille ilmoittaudut suoraan uudella opiskelijanumerollasi Pepissä.

Avoimen AMK:n opiskelijanumerolla suorittamiesi kurssien verkko-oppimisympäristöjen kansiot pysyvät tallessa, kunhan aktivoit käyttäjätunnuksesi tutkinto-opintojen alkuun mennessä. Otathan kuitenkin Itslearningistä talteen kaiken tarvittavan, sillä kadonneita kansioita ei saa palautettua edes keskeneräisissä toteutuksissa. Lähtökohtaisesti verkko-oppimisympäristöjen tiedot häviävät  31 vuorokauden kuluessa avoimen AMK:n opinto-oikeuden päätyttyä.

Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintosuoritukset hyväksiluetaan uudelle opiskelijanumerolle; sinun ei tarvitse hakea niistä erikseen hyväksilukuja. Huomaathan, että siirrämme opintosuoritukset ja ilmoittautumiset lukukauden aikana. Ne eivät eivät siirry välittömästi uudelle opiskelijanumerolle. Huom. Jos olet hakenut ja saanut opiskelupaikan eri tutkintokoulutukseen kuin polkuopintosi ovat, opintojen jatkaminen saumattomasti ei välttämättä ole mahdollista. Tutkinto-opintosi voivat siten alkaa ensimmäiseltä lukuvuodelta.

Kun olet suorittanut avoimen AMK:n opintosi toisessa ammattikorkeakoulussa

Uuden opiskelijan oppaasta saat perustietoa opinnoista ja opiskelusta Turun ammattikorkeakoulussa. Oppaassa on tietoa, jota tarvitset sekä ennen opintojen alkua että opintojen alussa.

Suorittamasi opinnot vaikuttavat siihen, mihin ryhmään ja vuosikurssille sijoitut tutkinto-opinnoissa. Opintojen jatkaminen saumattomasti ei välttämättä ole mahdollista. Henkilökohtainen oppimissuunnitelma laaditaan Turun ammattikorkeakoulun oppimissuunnitelman mukaisesti.

Ota yhteyttä koulutuksen opinto-ohjaajaan jo ennen opintojen alkua, jotta voit sopia tarkemmin opiskelusi aloituksesta ja opintojen suunnittelusta. Suorittamiesi opintojen hyväksilukemista varten tarvitse aiemmista ammattikorkeakouluopinnoistasi lopullisen opintosuoritusotteen suomeksi ja englanniksi sekä opintojen opintojaksokuvaukset. Turun ammattikorkeakoulun oppimissuunnitelma saattaa poiketa merkittävästi siitä, mitä opintoja olet suorittanut avoimessa AMK:ssa. Opintojen jatkaminen saumattomasti ei tämän vuoksi ole välttämättä mahdollista ja tutkinto-opintosi voivat siten alkaa ensimmäiseltä lukuvuodelta.

Poissaolo-oikeus tutkinto-opinnoissa

Ammattikorkeakoululain mukaan voit ilmoittautua tutkintoon johtavassa koulutuksessa poissa olevaksi opiskelijaksi ensimmäiselle lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

 • suoritat asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua,
 • tarvitset vapaata opinnoista lapsesi hoitamiseksi tämän syntymän tai adoption johdosta *) tai
 • olet oman sairautesi tai vamman vuoksi kykenemätön aloittamaan opintoja.

*) Huomaathan, että hoitovapaa ei ole lakisääteinen poissaolon syy.

Poissaolon lakiperusteisuuden todentavat dokumentit sinun tulee toimittaa avoimeen AMK:iin sähköisellä lomakkeella opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä.