Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.3.2016
Sairaanhoitajapäivät 2016

Turun AMK oli jälleen vahvasti toteuttamassa Sairaanhoitajapäiviä

Sairaanhoitajapäivät vietettiin perinteiseen tapaan Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.3.2016. Päivien pääteemana oli tulevaisuuden sairaanhoitaja moniammatillisessa tiimissä. Avajaisissa teemaan pureuduttiin tarkastelemalla hoitotyön megatrendejä sekä niiden mukanaan tuomia muutoksia mahdollisuuksina vastata uusiin haasteisiin.

Päivien aiheissa korostuivat teknologia ja digitaalisuus, turvallisuus, asiakaslähtöisyys sekä tietenkin sairaanhoitajan kliininen osaaminen hoitotyössä ja koulutuksessa.

Terveysalan henkilöstöstä toistakymmentä oli päivillä mukana eri rooleissa. Lisäksi suuri joukko oli osallistunut tutkimus- ja kehittämistyötä esittelevien posterien valmisteluun. Jaana Forsbacka oli saanut päivän sovitetuksi myös yhden opiskelijaryhmän opetusohjelmaan.

-          Oli ilahduttavaa seurata henkilöstön ja opiskelijoiden aktiivista ja asiantuntevaa näkyvyyttä erilaisissa tehtävissä päivien aikana, koulutus- ja tutkimuspäällikkö Hannele Paltta iloitsi.

Esityksiä ja puheenvuoroja monella suunnalla

Ständillä tehtiin tunnetuksi Turkua sekä täydennys- ja jatkokoulutusmahdollisuuksia. Kävijät saivat osallistua kilpailuun ja valokuvauttaa itsensä sonnustautuneena erilaisiin rekvisiittoihin.

Mari Lahden johtamassa sessiossa mielenterveystyön opettajat Johanna Berg, Riitta Erkkilä, Outi Konsell ja Heikki Ellilä esittelivät innovaatiopedagogiikan mahdollisuuksia alan opetuksessa.

-          Antoisat päivät, joissa näyttäytyi Sairaanhoitajaliiton arvostus hoitotyön eri asiantuntijuusalueita kohtaan ja myös Turun AMK sai runsaasti näkyvyyttä, totesi Lahti päivien jälkeen.  

Eija Kedonpää johti sessiota, jossa pohdittiin kokemuksia työyksikön toiminnan kehittämisestä. Maarit Munkki-Utunen sessiossa puhuttiin käytännön harjoittelun uusista tuulista.

Tiina Nurmelan esittämässä posterissa tarkasteltiin sairaanhoitajakoulutuksen aikana tapahtuvaa innovaatiokompetenssien kehittymistä. Päivi Matikaisen ja Tiina Pelanderin posterissa kuvattiin uusia innovatiivisia tuulia sairaanhoitajaksi oppimisessa.

Opinnollistamisen kehittämiseen keskittyvää Verkkovirta-hanketta esiteltiin Riikka Teurin, Anu Puodinketo-Wahlstenin ja Marjale von Schantzin tekemällä posterilla.

-          Posteriständillä riitti kävijöitä ja handoutit loppuivat lähes kesken, kertoi Teuri kokemuksistaan.

Otetaan uusiksi ensi vuonna!