Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.3.2016

Konetekniikan DI-koulutus alkaa syksyllä Turussa - Hae nyt!

Syksyllä 2016 alkaa konetekniikan DI-tutkintoon johtava maisterivaiheen 2-vuotinen koulutus yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston (TTY), Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun AMK:n ja Satakunnan AMK:n kanssa.

Opintojen sisältö ja tavoitteet ovat TTY:n tutkintovaatimusten mukaisia ja opiskelijat ovat TTY:n opiskelijoita. Tutkintotodistukset myöntää TTY. Opinnot järjestetään pääasiassa Turussa.

Koulutukseen voivat hakea AMK-insinöörin tutkinnon, TkK-tutkinnon (suoritettu muualla kuin TTY:llä) tai muun soveltuvan yliopistollisen korkeakoulututkinnon soveltuvalta alalta suorittaneet. Soveltuvia aloja ovat: kone- ja tuotantotekniikka, tuotantotekniikka, tuotekehitystekniikka, koneautomaatiotekniikka, meritekniikka, moottori- ja energiateknologia, energia- ja polttomoottoritekniikka, autotekniikka tai muu konetekniikan lähiala tai konetekniikkaa soveltava ala.

Hakuaika on 16.3. - 6.4.2016 ja hakeminen tapahtuu Opintopolussa: www.opintopolku.fi. Koulutukseen on valintakoe, joka järjestetään Turussa 23.5. Aloituspaikkoja koulutukseen on n. 50. 

Lue lisää koulutuksesta: www.tut.fi/di-koulutus-turussa

Koulutus vahvistaa alueen teknillistä osaamista

Alkava koulutus hyödyntää myös syksyllä 2015 käynnistynyttä Turku Future Technologies (TFT) -yhteistyötä, jonka tavoitteena on vahvistaa teknillistä osaamista sekä Turun alueen että lounaisrannikon tunnettuutta ja vetovoimaa tekniikan alan osaamiskeskittymänä. Koulutukseen liittyy läheisesti harjoittelu ja opinnäytteiden teko yhteistyössä alueen yritysten kanssa, ja tässä osallistuvat korkeakoulut voivat hyödyntää TFT:n verkostoa. Turun ja Rauman kaupungit ovat mukana TFT:n toiminnassa.

Nyt aloitettava koulutus toimii pilottina. Tarkoituksena on jatkossa pohtia koulutuksen kehittämistä ja laajentamista sekä sisällöllisesti että Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa sijaitsevien toteutuspaikkojen suhteen.

Uusi väylä DI-opintoihin aukesi jo tammikuussa Turun AMK:n insinööreille

Tammikuussa Turun AMK:n konetekniikan ja elektroniikan insinööreillä oli mahdollisuus hakea Lappeenrannan teknillisen yliopiston DI-koulutukseen. Myös tämä koulutus järjestetään pääosin Turussa, ja opinnot alkavat syksyllä. 

​Lappeenrannan teknillisen yliopiston sähkötekniikan maisteriohjelmasta (DIODI:sta) kerrotaan, että sinne tuli hyvin hakijoita Turusta. Hakijoista jopa 61 % oli Turun AMK:n kasvatteja. Osa hakijoista oli jo AMK:sta valmistuneita ja mukana on myös niitä, jotka valmistuvat nyt keväällä.

Haussa oli myös konetekniikan insinööreille tarkoitettu JEDI-koulutus, johon saatiin niin ikään hyvin hakijoita. Koulutuksen 20 aloituspaikkaan oli yhteensä 110 hakijaa, joista kymmenellä on Turun AMK:n tausta. Heinäkuussa selviää kuinka moni Turun AMK:lainen pääsee jatkamaan opintojaan Lappeenrannassa, LUT:issa syksyllä 2016.