Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.4.2016

Innostunutta pöhinää robotiikan ympärillä

Joukko koneautomaation opiskelijoita pisti pystyyn robotiikkaleirin yhdessä automaatioalan yritysten kanssa ja sai opin lisäksi arvokkaita kontakteja. Koneteknologiakeskuksen robotiikkaleiriläiset puhkuivat innostusta vaikka edellispäivä venyi yli kymmentuntiseksi.

Teksti ja kuvat: Martti Komulainen

Robotin tiukassa pihtiotteessa on muovinen kappale joka määrätietoisesti ja ohjelmoidusti matkaa omalle paikalleen. Toisaalla toinen robotti pinoaa laatikoita. Koneteknologiakeskuksessa torstaina 21.4. esillä olleet robotit olivat lempeämmän oloisia kuin edellisen sukupolven suojahäkin takana työskentelevät serkkunsa.

Esillä oli ihmisen kanssa yhteistoiminnassa työskenteleviä yhteistoimintarobotteja (collaborative robots), jotka edustavat nopeasti kasvavaa uutta robotiikan alaa.

Robotiikkaleirin järjesti joukko koneautomaation opiskelijoita Teknologiateollisuus ry:n myötävaikutuksella ja yhdessä yritysten kanssa. Robotiikkakatselmus toi opiskelijoille oppia robotiikan lisäksi tapahtuman järjestämisestä ja viestinnästä, arvokkaita yrityskontakteja sekä tarjosi myös vierailevien yritysten edustajille mahdollisuuden kurkistaa yhteistoimintarobotiikan mahdollisuuksiin.

Oppimista yhdessä yritysten kanssa

Itsenäinen ja haastavakin työskentely synnyttää innostuksen ilmapiirin, joka huokuu opiskelijoista. Kun työhön oikein uppoudutaan ei tunteja lasketa. - Edellispäivä venyi yli kymmentuntiseksi, kertoo Ville Eerola. Eikä päällimmäisenä motiivina ollut opintopistepalkka, josta ei vielä edes ole sovittu, jatkaa Eerola.

 - Leirin taustalla oli oppiminen yritysten kanssa sekä työllisyyden ja tuottavuuden edistäminen alueella, toteaa leirin "kummina" toiminut Stratox Oy:n Heikki Nummelin.

Robotiikkaleirin ensimmäinen päivä kului opiskelijoiden opetellessa robottien kanssa työskentelyä yritysten edustajien ohjauksessa. Toisena päivänä kymmenkunta yritystä tuli vierailemaan ja tutustumaan yhteistoimintarobottien tarjoamiin mahdollisuuksiin.