Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2016

Turun AMK myyntikoulutuksen huippulistalle

Turun ammattikorkeakoulun myyntikoulutus on päässyt yhdysvaltalaisen Sales Education Foundationin myynnin koulutuksen huippuoppilaitosten listalle. Vain 15 oppilaitosta valittiin USA:n ulkopuolelta.

Myynnin oppilaitosten top-listan laatinut Sales Education Foundation arvioi Turun AMK:n myyntikoulutuksen korkealle, kun se valitsi sen yhdeksi 15:stä USA:n ulkopuolelta listalle nostetuista oppilaitoksista. Suomesta listalla on lisäksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulu. Sales Education Foundation tukee myynnin ammatteja ja ammatillista osaamista koulutuksen kautta ja julkaisee vuosittaisen listan myyntikoulutuksen top-oppilaitoksista.

Turun AMK:ssa myyntityön koulutusta ja opetusmenetelmiä on kehitetty määrätietoisesti jo pitkään. Koulutuksessa voi suuntautua B2B-myyntiin, rahoitus- ja vakuutusalalle ja tuoreimpana kiinteistövälitykseen. Myös teknologiateollisuudessa työskentelevien insinöörien myyntiosaamisen kehittämiseen panostetaan jatkossa entistä enemmän syksyllä alkavalla myynti-insinöörikoulutuksella. 

Turun AMK:n myyntikoulutuksessa käytetään monia innovatiivisia ja työelämälähtöisiä oppimismenetelmiä, kuten myyntikilpailuja. Niissä B2B-myyntitilanteita simuloidaan todentuntuisissa roolipelitilanteissa, joissa on yritysostaja. Vastikään järjestetyn kansallisen myyntikilpailun voitti Turun AMK:n Salla Pantsar. Kesäkuussa järjestetään lisäksi Euroopan laajuinen myyntikilpailu, jonka järjestävänä oppilaitoksena Turun AMK toimii. 

Turun AMK pyrkii myös laajemmin edistämään myynnin arvostusta ja koulutusta. Myyntiosaamista tarvitaan kaikilla aloilla ja etenkin nykyisessä haastavassa markkinatilanteessa Suomessa ja koko Euroopassa, jotta vientiteollisuuden tuotteet menevät kaupaksi.